Ρίκα Βαγιάννη. Ευγένεια, ποιότητα,αξιοπρέπεια!


Δυστυχώς, το φετινό καλοκαίρι έφερε πολλές απώλειες και θλίψη που, δυστυχώς, συνεχίζεται ακόμη.
Σήμερα λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι η Ρίκα Βαγιάννη, δεν είναι πια μαζί μας.
Σαν μια ελάχιστη τιμή στη μνήμη της, αναδημοσιεύουμε ένα αφιέρωμα σε αυτήν με την υπόσχεση ότι θα τη θυμόμαστε πάντα όπως ήταν. Μια ξεχωριστή, πανέμορφη, ποιοτική Κυρία που θα μας λείψει πολύ.
Καλό της ταξίδι...

Ρίκα Βαγιάνη:
Οι σταθμοί στη ζωή της, η μητρότητα και η Αυστραλία 

"Η Ρίκα Βαγιάνη, μόλις στα 56 της χρόνια, έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο. Τις τελευταίες 10 μέρες έδινε μάχη στην εντατική του Ερρίκος Ντυνάν όπου και άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ νωρίτερα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Σωτηρία.
 Η ίδια, στο βιογραφικό της σημείωμα όταν ήταν υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι, έγραφε για τον εαυτό της: 

«Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Είμαι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχω απασχοληθεί ως ηθοποιός σε πρώτη φάση, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα, από το 1979 ως το 2012 εργάστηκα χωρίς διακοπή στην έντυπη, ηλεκτρονική και ψηφιακή δημοσιογραφία. Έχω εκδώσει δύο βιβλία για παιδικές ηλικίες. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά, είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιο, τον Οδυσσέα Στεφανή».

Ο σύζυγος και το ταξίδι στην Αυστραλία
Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν παντρεμένη με τον γιατρό Νίκο Στεφανή. Μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Οδυσσέα. 
Η δημοσιογράφος στις αρχές του 2011, έφυγε μαζί με την οικογένειά της για το Περθ της Αυστραλίας, όμως ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα με το γιο της. 
Η Ρίκα είχε μιλήσει στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη για την επιστροφή: 
«Τα σχέδια της οικογένειας ήταν να επιστρέψουμε. Φύγαμε για κάποια χρόνια, όχι για πάντα. Και αυτό κάναμε, επιστρέψαμε. Ο σύζυγος, βέβαια, έχει κάτι “χρωστούμενα” ακόμα στην Αυστραλία και είναι ακόμη εκεί. Επέστρεψα εγώ με το παιδί, επειδή αρχίζουν τα σχολεία. Πιο πολύ μας έλειψαν οι γονείς μας και οι κολλητοί μας».
© ika_Vagianni
"Με είχαν απολύσει από όλες τις δουλειές γιατί ήμουν πολυτέλεια"

Το Νοέμβριο του 2013 είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή Joy για την Αυστραλία αλλά και για το πώς έχασε όλες τις δημοσιογραφικές δουλειές που είχε: 
«Πριν ζήσω στην Αυστραλία, ήθελα πολύ να ζούσα σε μια άλλη χώρα. Όμως, το παιδί ήταν σε ευαίσθητη ηλικία και δεν μπορούσαν ομολογουμένως και οι δύο γονείς να ξαμολυθούν σε δουλειές και ταξίδια. Ο άνδρας μου δούλευε, αλλά η μαμά έπρεπε να μείνει στο σπίτι. Έπρεπε να μετακομίσουμε το νοικοκυριό και να φροντίσουμε για τις δραστηριότητες του παιδιού μας εκεί. Χρειαζόταν φυσική παρουσία για την ανατροφή του. Δεν είμαι άνθρωπος που ψήνεται. Θα ήταν ψέμα αν το έλεγα αυτό. Θα αδικούσα τον εαυτό μου. Τον πρώτο χρόνο παραμονής μου εκεί, είχα την δουλειά μου στο Έθνος απλά μετατέθηκε στο πιο διεθνές κομμάτι και είχα μια στήλη σε free press περιοδικό και κάποιες άλλες συνεργασίες που έτρεχαν. Το δεύτερο χρόνο με απέλυσαν όλοι γιατί ήμουν πολυτέλεια πια. Μου είπαν ότι "εδώ αφήνουμε να φύγουν άνθρωποι-κλειδιά που έχουν οικογένεια. Είναι προκλητικό."Έτσι έχασα όλες τις δουλειές που είχα».
Η επιστροφή στην τηλεόραση που δεν έγινε ποτέ

Η Ρίκα είχε μιλήσει και για την πιθανότητα να επιτρέψει πίσω στην τηλεόραση: «Έχω πάρα πολλές προτάσεις, όλες, όμως, τις κάνω εγώ. Υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη στα επαγγελματικά. Δύσκολοι καιροί... Το ξέρουμε όλοι. Είναι μικρή αγορά, δεν το βάζουμε όμως κάτω. Ψάχνω για δουλειά, δεν ανησυχώ όμως, θα βρω. Είμαι πολυεργαλείο, αν δεν δουλέψει κάτι σε μια εξειδίκευση, θα δουλέψει στη διπλανή. Δεν έχω άγχος, ας μη λέμε και ό,τι θέλουμε». 
Η μάχη με τον καρκίνο και οι σπάνιες έξοδοι
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η δημοσιογράφος έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η ίδια είχε επιλέξει να μην γνωστοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την υγεία της. Είχε δίπλα της μόνο την οικογένειά της και ελάχιστους φίλους… Οι δημόσιες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια ήταν ελάχιστες.
Γιάννης Διακογιάννης και Ρίκα Βαγιάνη στην τελευταία τους κοινή τηλεοπτική εμφάνιση
Ήταν τον Ιούλιο του 2014, όταν ο μπαμπάς και μεγάλος αθλητικογράφος Γιάννης Διακογιάννης εμφανιζόταν στην εκπομπή της ΕΡΤ (τότε ΝΕΡΙΤ) μαζί με την θετή του και αγαπημένη του κόρη Ρίκα Βαγιάνη, που σήμερα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Ο Γ. Διακογιάννης αγαπούσε πάρα πολύ τη Ρίκα Βαγιάνη όπως και εκείνη τον μπαμπά της και την μεγάλωσε σαν βιολογική του κόρη. Λίγοι, εξάλλου, ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάνη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον Γιάννη Διακογιάννη.
Στις 12 Ιουλίου 2014 φιλοξενήθηκαν οι δυο τους στην εκπομπή «Πάντα ν' ανταμώνουμε», σε μια από τις τελευταίες τους αν όχι την τελευταία τους κοινή τηλεοπτική εμφάνιση.