Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5 tips για ομορφιά και στο κρύο...!



Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, τις επόμενες ημέρες, σε όλες τις γωνιές της πανέμορφης αυτής χώρας, έρχεται κρύο, πολύ κρύο, μαζί με χιόνι. Γι΄αυτό, σκέφτηκα να δούμε μαζί κάποιες συμβουλές για το πώς θα προστατέψουμε την επιδερμίδα μας στις ειδικές αυτές κλιματολογικές συνθήκες. Έτσι :

  • Για να προστατέψετε τα χέρια σας, φορέστε γάντια, καλύτερα δερμάτινα ή από άλλο, αδιάβροχο υλικό (όχι μάλλινα) αν πρόκειται να "πετάξτε" χιόνι ή να τα βρέξετε με κάποιον άλλον τρόπο. Γάντια αδιάβροχα, με άλλα λόγια. 
  • Τυλίξτε ένα κασκόλ, μαντήλι, μαντήλα γύρω από τον λαιμό σας φροντίζοντας να καλύψει και οποιοδήποτε μέρος του στήθους σας που δεν είναι καλά σκεπασμένο από το πανωφόρι σας. 
  • Φορέστε σκούφο ή και καπέλλο, αν το προτιμάτε, που θα τραβήξετε όσο πιο κάτω μπορείτε ώστε να καλύπτετε τα μαλλιά και το κεφάλι σας, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσετε ζεστά και τα αυτιά σας. Θα έχετε προσέξει πόσο αισθάνεστε να κρυώνετε όταν είστε εκτεθειμένες σε ψυχρό κλίμα και τα αυτιά σας δεν είναι καλυμμένα. Τουλάχιστον εγώ, σε τέτοιες περιπτώσεις αισθάνομαι να κρυώνω διπλά.

  • Επειδή σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε όλο μας το σώμα από το κρύο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο γι΄αυτό πρέπει να σκεφτούμε και τα μαλλιά μας. Προσέξτε λοιπόν. Αν λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, όσο διαρκεί το πολύ κρύο, ή αν μένετε σε περιοχές που οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όσο και αν σας ακούγεται "κάπως", σταματήστε να τα λούζετε τόσο συχνά. Βλέπετε, το σαμπουάν, σε τόσο "τακτική συχνότητα", στερεί τα μαλλιά σας από τα φυσικά του έλαια που σκοπό έχουν να διατηρούν το δέρμα του κεφαλιού σας υγιές και ενυδατωμένο. Και σε αυτό το σημείο, προσέξτε κάτι άλλο. Αν έχετε συνηθίσει να λούζεστε καθημερινά ή πάρα πολύ συχνά, αυτή η ξαφνική αλλαγή, της μείωσης του λουσίματος μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη έκκριση ελαίου και έτσι να δείχνουν λίγο λιπαρά για ένα μικρό διάστημα. Σύντομα όμως, το δέρμα στο κεφάλι σας θα συνειδητοποιήσει ότι "κανείς δεν του αφαιρεί το πολύτιμο έλαιο" και έτσι θα προσαρμοστεί μειώνοντας αυτήν την υπερ-έκκριση, τελικά.
  • Κάτι ακόμη, αναφορικά με τα μαλλιά και πάλι. Σχεδόν όλες μας γνωρίζουμε ότι η επιδερμίδα μας ξηραίνεται τον χειμώνα και χρειάζεται ειδική περιποίηση, πολύ λίγες από εμάς όμως αντιλαμβανόμαστε ότι και τα μαλλιά ξηραίνονται κάτι που τα κάνει πολύ περισσότερο επιρρεπή σε φθορές και απώλειες. Γι΄αυτό, για τον χειμώνα τουλάχιστον, επιλέξτε ένα σαμπουάν που θα προσφέρει μεγαλύτερη ενυδάτωση στα μαλλιά σας. Επίσης, αν θεωρείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν ήδη υποστεί φθορά λόγω του κρύου, περάστε τα με μια ειδική μάσκα ή με ειδικό λάδι ώστε να επανέλθουν στην καλή, φυσική τους κατάσταση. 
Beauty