Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Θυμηθείτε τη Μοναδικότητά σας


Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι στη διάρκεια της ζωής σας, στη διαδρομή και τις επιλογές σας ως προς την αναζήτηση της αλήθειας σας


Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι στη διάρκεια της ζωής σας, στη διαδρομή και τις επιλογές σας ως προς την αναζήτηση της αλήθειας σας και το χτίσιμο της δικής σας κοσμοθεωρίας γύρω από ό,τι θεωρείτε ουσιαστικό στη ζωή σας όπως την αγάπη, την πίστη, την ευτυχία, την προσωπική αξία, την ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, μπορεί το μυαλό σας να γέμισε και με ξένες ‘αυθεντίες’ και αξιώματα?
Είναι σίγουρα μια διαδρομή με δυσκολίες όταν κανείς επιλέγει τη διαφορετικότητά του όπως και το να κάνει λάθη ή να πειραματίζεται, σίγουρα όμως βοηθάει να συνειδητοποιήσει τη μοναδικότητά του που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα. Έχει δε μεγάλη σημασία να ξέρουμε να αποδεχόμαστε αυτή τη μοναδικότητα στους άλλους γύρω μας. Δεν είναι κακό να θέλουμε να ανήκουμε κάπου, ούτε παράλογο αλλά έχει σημασία να αναρωτηθείτε τι σημαίνει αυτό για εσάς, αν συμβαδίζει με το σύστημα αξιών σας, αν σας αφήνει περιθώριο να είστε όλα όσα μπορείτε και θα θέλατε να είστε. Είναι κι αυτό μια διαδρομή χωρίς εγγυήσεις, χωρίς ασφάλεια, χωρίς προδιαγραφές.
Δεν υπάρχει η μαγική συνταγή που  θα σας κάνει αυτόματα ευτυχισμένους, επιτυχημένους και αποδεκτούς. Όταν όμως καταλάβετε πόσο μοναδικοί είστε, θα αποζητάτε λιγότερο να «ταιριάξετε», να «προλάβετε», να «έχετε δίκιο», να «πείσετε» η «να πεισθείτε». Ένας αγαπημένος μου ομιλητής, συγγραφέας και φιλόσοφος, ο Κρισναμούρτι, υποστήριζε ότι κάθε είδους αυθεντία είναι περιοριστική και καταστρεπτική, ιδιαίτερα στο χώρο της σκέψης και της κατανόησης.
Μην ψάχνετε για αυθεντίες, για συνταγές επιτυχίας, για αλάνθαστες συμβουλές, για εξασφαλισμένα αποτελέσματα. Αξιποιήστε τη γνώση, τις διδασκαλίες, τις εμπειρίες, τις θεωρίες, τα διαβάσματα και τα ακούσματα και χρησιμοποιήστε τα σαν ερεθίσματα για την κατανόηση του δικού σας υπέροχου εαυτού!

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

Πηγή:  www.tenasynseola.gr