ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Food, Recipes, Συνταγές

H mamatsita, είναι μια νέα, γλυκειά, χαμογελαστή, πρόσχαρη νέα γυναίκα και μία εξαιρετική μαγείρισσα!
Από το website της, mamatsita.com- μια μαμά στην τσίτα :-) -  με την άδειά της, δανειζόμαστε την παρακάτω συνταγή, ιδιαίτερα κατάλληλη για την εποχή.
Να σας προειδοποιήσω. Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση ετοιμαστείτε...θα τρέξουν τα σάλια σας.


"Μερικές φορές τα Χριστούγεννα, χάνεις λίγο την μπάλα. “Να πάμε εκεί…, να κάνουμε αυτό…, να πάρουμε κάτι τέτοιο…, να φτιάξουμε κι εκείνο….!!!” Και γυρνάς γύρω γύρω σαν τη σβούρα μουρμουρίζοντας πως η μέρα θα έπρεπε να έχει περισσότερες από 24 ώρες. Οι γιορτινές λοιπόν μέρες, εκτός από το πολύ τρέξιμο, έχουν ξεκάθαρα και πολύ φαγητό! Αλλά επειδή δεν θέλεις να είσαι κι όλη μέρα στην κουζίνα, ΑΛΛΑ θέλεις και να εντυπωσιάσεις με τις νοστιμιές σου, δες αυτή την ιδέα για ένα …εορταστικό τσουρέκι με κρέμα πορτοκάλι!!! Mamatsita, #stakalaxristougenna



Όχι, δεν θα σε βάλω τώρα να ζυμώσεις τσουρέκι!!! Ξεκουράσου.
Θα το κάνουμε αυτό το Πάσχα. Τώρα το τσουρέκι θα το αγοράσεις (από εκείνον το φούρνο που ξέρεις πως κάνει τα σούπερ τσουρέκια) και το μόνο που θα κάνεις είναι να το στολίσεις… Χριστουγεννιάτικο!


Να, κοίτα για να καταλάβεις.
Θα χρειαστείς
1 τσουρέκι
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
6 κ σ κορν φλάουρ
50 γρ βούτυρο
2 κρόκους
2 βανιίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ρόδι για το στόλισμα 



Ετοιμάζεις την κρέμα πορτοκάλι. Σε ένα μπολ χτυπάς τους κρόκους με τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνεις τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτεις το κορν φλάουρ. Ανακατεύεις διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Δεν θέλεις να γίνει πολύ πηχτή καθώς όταν θα κρυώνει θα συνεχίσει να πήζει. Κατεβάζεις από την φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και στην συνέχεια προσθέτεις τους κρόκους. Συνεχίζεις το ανακάτεμα και δοκιμάζεις.
Σε περίπτωση που η κρέμα είναι κάπως ξινούτσικη για τα δικά σου γούστα, απλά προσθέτεις ζάχαρη άχνη κι ανακατεύεις.
Κόβεις το τσουρέκι στη μέση και λίγο στην κορυφή. Γεμίζεις με την κρέμα πορτοκαλιού, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και γαρνίρεις με ρόδι. Αυτό ήταν!


Σερβίρεις κι απολαμβάνεις τις αντιδράσεις θαυμασμού για την έξυπνη ιδέα σου και την δημιουργικότητα σου.
Καλές γιορτές
Με αγάπη
MamaTsita

                  

Πηγή