Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

H Angela Landsbury και η "σεξουαλική παρενόχληση"

Celebrities, #pov

Τη δική της άποψη για τη σεξουαλική παρενόχληση μοιράστηκε η βετεράνος ηθοποιός από τη Βρετανία, Άντζελα Λάσμπερι, σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Καλούμενη να σχολιάσει τον σάλο που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες μετά τις αποκαλύψεις για την ανάρμοστη και συχνά εγκληματική συμπεριφορά σκηνοθετών, παραγωγών αλλά και σταρ του Χόλιγουντ, απέναντι σε γυναίκες του χώρου, η 92χρονη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ευθύνη και στην πλευρά των θυμάτων.
Η επιθυμία των γυναικών να γίνουν ελκυστικές και η προσπάθειά τους να πετύχουν αυτόν τον στόχο τους γύρισε μπούμερανγκ, τόνισε η πολυβραβευμένη ηθοποιός, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η ευθύνη που φέρουν οι γυναίκες ως φύλλο δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτού του είδους την ανδρική συμπεριφορά.
«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι, από αμνημονεύτων χρόνων, οι γυναίκες κάνουν τα πάντα για να γίνουν ελκυστικές. Και δυστυχώς αυτό μας γύρισε μπούμερανγκ. Έτσι βρεθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Πρέπει κάποτε να αναλάβουμε την ευθύνη. Αν και είναι τρομερό να σκέφτεται κανείς ότι δεν μπορούμε να παρουσιάζουμε τον πιο ελκυστικό εαυτό μας χωρίς να κινδυνεύουμε να δεχτούμε επίθεση και να πέσουμε θύμα βιασμού».
«Πρέπει οι γυναίκες να είναι προετοιμασμένες για αυτό; Όχι δεν θα έπρεπε να είναι. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό» υπογράμμισε η Dame Άντζελα Λάνσμπερι, συμπληρώνοντας ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις πιστεύει πραγματικά ότι θα σταματήσουν οι ανάρμοστες συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο.

Πηγή: protothema.gr