Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΥΓΙΕΙΝΟ Ή ΜΥΘΟΣ;


1. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Μύθος: Εάν κάθεστε δίπλα σε παράθυρο πρέπει να φοράτε αντηλιακό. Το φως του ήλιου περιέχει ακτίνες UVA που μπορούν να διαπεράσουν τα παράθυρα. Και όπως
οι ακτίνες UVB έχουν σχετιστεί με τη γήρανση της επιδερμίδας και τον καρκίνο του δέρματος.

2. Η ΑΣΚΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Αλήθεια: Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος και διανέμει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την υγεία της επιδερμίδας σας. Μακροπρόθεσμα, μπορεί ακόμα και να κάνει τα αγγεία την επιδερμίδας να λειτουργούν καλύτερα και ωφελούν την επιδερμίδα.

3. Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΟΝΤΡΟΥΣ
Μύθος: Όπως με κάθε τι, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας λίπους θα σας παχύνει. Μια μέτρια ποσότητα όμως είναι στην πραγματικότητα απαραίτητη για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Τα λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη) από τους ξηρούς καρπούς, το ψάρι και το αβοκάντο μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο και να σας αποτρέψουν από το τσιμπολόγημα.


4. ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ 8 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ
Μύθος: Δεν υπάρχει λόγος να μετράτε πόσα ποτήρια νερό πίνετε κάθε μέρα. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και αρκετό από το νερό που καταναλώνουμε προέρχεται από το φαγητό. Οπότε, πίνετε νερό όταν διψάτε!

5. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΒΑΡΟΣ
Αλήθεια: Αισθάνεστε ποτέ ότι πεινάτε όταν είστε κουρασμένοι; Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες που απελευθερώνονται όταν κοιμόμαστε, είναι οι ίδιες ορμόνες που καθοδηγούν την όρεξη. Η έλλειψη ύπνου λοιπόν μπορεί να μας κάνει να τρώμε περισσότερο από ότι θα έπρεπε.

6. Η ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ
Μύθος: Το να κάνετε εκατοντάδες κοιλιακούς θα σας χαρίσει πιο δυνατή κοιλιά όμως δε θα μειώσει το ποσοστό του κοιλιακού λίπους. Εάν θέλετε να χάσετε λίπος θα πρέπει να χάσετε βάρος σε όλο σας το σώμα. Αυτό συμβαίνει κυρίως μέσω καρδιοαναπνευστικών ασκήσεων όπως το τρέξιμο, το κολύμπι και η αεροβική.

7. ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ
Μύθος: Μερικές δίαιτες προτείνουν να μην τρώτε μετά τις 6 το απόγευμα. Αγνοήστε τις! Το πότε τρώτε δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο τρώτε. Μια θερμίδα είναι πάντα μια θερμίδα.

Πηγή: gr.www.oriflame.com