Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καλοκαίρι με την Oriflame

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ! Καθώς όμως ανεβαίνει η θερμοκρασία και είμαστε περισσότερο έξω, πρέπει να παραμένουμε και ασφαλείς. Διαβάστε τις καλύτερες συμβουλές μας για ένα
ασφαλές καλοκαίρι!
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ
Ακόμα και εάν ο καιρός είναι συννεφιασμένος πρέπει να φοράτε αντηλιακό καθημερινά. Ο λόγος είναι ότι έως και 80% των βλαβερών ακτινών UVA και UVB μπορούν να περάσουν μέσα από τα σύννεφα. Οι ακτίνες UVA είναι υπεύθυνες για τα σημάδια πρόωρης γήρανσης όμως ρυτίδες και σκούρες κηλίδες, οπότε σιγουρευτείτε τι προστατεύετε τα εκτεθειμένα σημεία με SPF 15 και πάνω.
ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ο SPF (Δείκτης Προστασίας) είναι ο δείκτης αποτελεσματικότητας ενός αντηλιακού απέναντι στις ακτίνες UVB που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα. Σας δίνει μια ένδειξη του πόσο μπορείτε να καθίσετε κάτω από τον ήλιο χωρίς να καείτε. Το SPF 15 σας επιτρέπει 10 φορές τον χρόνο αυτό – δηλαδή 150 λεπτά. Να θυμάστε όμως ότι το SPF απλά καθυστερεί τη φθορά, δεν την αποτρέπει! Εφαρμόστε το λοιπόν τακτικά και καλυφθείτε με ανάλαφρα καλοκαιρινά ρούχα.
 Σας προτείνουμε: Oriflame Sun Zone
ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΦΑΚΙΔΕΣ
Γνωρίζετε ότι οι φακίδες είναι ουσιαστικά σημάδια φθοράς από τον ήλιο; Οι φακίδες δημιουργούνται όταν τα μελανοκύτταρα, υπερπαράγουν μελανίνη. Η μελανίνη προστατεύει φυσικά την επιδερμίδα σας απ τις ακτίνες UV προκαλώντας το μαύρισμά της – όπως μια ομπρέλα προσφέρει σκιά! Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις δυσχρωμίες και πάνα να εφαρμόζετε αντηλιακό δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που είναι επιρρεπή στις φακίδες όμως το πρόσωπο, οι ώμοι και τα χέρια.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ
Οι ελιές μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα όπως γενικά τείνουν να είναι στρογγυλές και να εμφανίζονται σε ανθρώπους με ανοιχτή επιδερμίδα. Η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UVA και UVB μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή της εμφάνισης της ελιάς. Αποφύγετε λοιπόν τον ήλιο το μεσημέρι και να φοράτε πάντα αντηλιακό δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ελιές και τα σημεία που έχουν την τάση να τις εμφανίζουν. Εάν παρατηρήσετε αλλαγή στις υπάρχουσες ελιές σας επισκεφθείτε τον γιατρό σας.
ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ;
Οι περισσότερο άνθρωποι εφαρμόζουν μόνο 25 – 50% της προτεινόμενης ποσότητας αντηλιακού. Μη γίνετε ένας από αυτούς. Πρέπει να εφαρμόζετε ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι 15 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο. Και μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του κάθε λίγες ώρες, ιδιαίτερα εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε πολύ.
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ
Όλα τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία «χρήσης έως». Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό που έχει περάσει την ημερομηνία εκείνη που συνήθως είναι μετά από τρία χρόνια. Εάν το χρώμα ή η υφή αλλάξουν είναι ώρα να το πετάξετε και να πάρετε ένα καινούριο.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ
Η επιδερμίδα των χειλιών σας είναι τόσο επιρρεπής στη φθορά από τον ήλιο όσο και η επιδερμίδα του προσώπου σας. Προστατέψτε τα από τις ακτίνες UVB με ένα προϊόν για τα χείλη που περιέχει SPF όπως το Giordani Gold Rejuvenating Lip Balm με SPF 12.