Ο καιρός σήμερα, ...επειδή είναι Κυριακή


Καλό σας μεσημέρι!
Θα ξέρετε ήδη ότι δελτίο καιρού από το CosmeticsDelux δεν έχει κοινοποιηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, αλλά σήμερα, επειδή είναι Κυριακή και αρχές Καλοκαιριού, όπως και να το κάνουμε, είπα να σας πω πώς έχουν τα πράγματα, μήπως και προγραμματίζετε βόλτα.
Για τον ίδιο λόγο άλλωστε το έψαξα και εγώ.
Σήμερα, λοιπόν,
https://www.pexels.com/photo/country-lane-field-meadow-puddles-1551/Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (έκτος Θράκης), στην Εύβοια στις Σποράδες και πιθανόν στο Ιόνιο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά. 
 Ειδικότερα, στην  Αττική   προβλέπονταιλίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουνβόρειοι 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. 
 Στη  Θεσσαλονίκη   προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουνμεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου. 
   Αναλυτική πρόγνωση:   
   Μακεδονία, Θράκη    
 Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες. 
 Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ. 
 Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη έως 27 βαθμούς. 
   Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος    
 Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις ηπειρώτικες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. 
 Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. 
 Θερμοκρασία: από 17 ως 28 βαθμούς κελσίου. 
   Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος    
 Καιρός: αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 
 Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ. 
 Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη 
   Κυκλάδες, Κρήτη    
 Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες στις Κυκλάδες. 
 Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. 
 Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. 
   Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα    (περισσότερα, εδώ)