Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι Ελληνίδες είναι θεές στη Ρόδο

                         

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με την ευγενική υποστήριξη της Estée Lauder, 
πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή  16 Ιουνίου, στη Ρόδο, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου,  η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Τσεμπερλίδου με τίτλο: «Οι Ελληνίδες είναι θεές», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, μέλος του ομίλου NAKAS GROUP.
Το μυθιστόρημα «Οι Ελληνίδες είναι θεές» είναι μία ερωτική ιστορία του σήμερα, που μέσω ενός έξυπνου συνδυασμού μυθοπλασίας και non-fiction μεταφέρει στο αναγνώστη πραγματικά στοιχεία για το πορτραίτο της σύγχρονης Ελληνίδας. Βασική ιδέα τού βιβλίου είναι ότι, όλες οι Ελληνίδες έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τα αρχέτυπα των 6 γυναικώνθεών του Ολύμπου:  Ήρα, Αθηνά, Αφροδίτη, Άρτεμης, Εστία και Δήμητρα.
 Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού που συμμετείχε στην παρουσίαση,  για το βιβλίο και τα μηνύματά του, ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε μέσα από πλήθος ερωτήσεων  που απηύθυναν στην συγγραφέα, όσο και από τα θετικά σχόλια που προκλήθηκαν από τις ομιλίες των παρουσιαστών, κάθε ένας από τους οποίους έδωσε μια διαφορετική οπτική του βιβλίου. 
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη - Διακίδη, η οποία τόνισε ότι «το βιβλίο “Οι Ελληνίδες είναι θεές”, είναι ένα δώρο της Κατερίνας Τσεμπερλίδου σε όλες τις γυναίκες αλλά και στους άνδρες που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τις γυναίκες της ζωής  τους. Η συγγραφέας μας δείχνει το δρόμο της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης της αισιοδοξίας και εν τέλει της ευτυχίας, μέσα από τις καθημερινές, μικρές και μεγάλες κατακτήσεις μας. Ένα βιβλίο - ύμνος για την Ελληνίδα και την Ελλάδα», επισήμανε μεταξύ άλλων. 


Βασικοί ομιλητές του πάνελ ήταν:  Η Μαίρη Καμπουροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση και την Δημιουργική Σκέψη στο σχολείο, η οποία, ως καλλιτέχνης και η ίδια, μίλησε για την έμπνευση που άντλησε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και τους χαρακτήρες  - πρωταγωνιστές του, χαρακτήρες τόσο ζωντανούς και πραγματικούς, που αναγνωρίζουμε στις γυναίκες που κινούνται γύρω μας και στον ίδιο μας τον εαυτό.  
Ο Σπύρος Συρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία με Έμφαση στην Ιστοριογραφία, τόνισε στην ομιλία του ότι «όλες οι ηρωίδες του βιβλίου, ήταν ουσιαστικά μια! Όλες ήταν οι συνιστώσες της Γυναίκας, σε όλους τους ρόλους που καλείται να παίξει μια γυναίκα διαχρονικά στο θεατρικό σανίδι που λέγεται καθημερινή ζωή. Και αυτός που θα την χειροκροτήσει πρώτος, αυτός που θα την κάνει θεά, θα είναι πάντα ο άντρας, για να νιώσει την ευλογία  της παρουσίας της στη δική του ζωή». 
Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία της Κατερίνας Γκαμηλιάρη, διευθύντρια της μάρκας Estée Lauder Βalkans, η οποία μίλησε για την αυτοπεποίθηση, που αποπνέει μέσα από τις σελίδες του το βιβλίο της Κατερίνας Τσεμπερλίδου, αυτοπεποίθηση που μετατρέπεται σε δύναμη, για κάθε γυναίκα. «Σαν γνήσιες Ελληνίδες θεές, θέλουμε να ακτινοβολούμε. Αγαπάμε την ομορφιά, δύναμή μας είναι και η ομορφιά μας. Και η ομορφιά πηγάζει από την αυτοπεποίθηση. Πρέπει να μάθουμε στη νέα γενιά να έχει αυτοπεποίθηση» ανέφερε. 
Ανάμεσα στους ομιλητές, η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη – Διακίδη διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου. Μέσα από την αφήγησή της, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στις σελίδες του βιβλίου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αιχμαλώτισε την προσοχή του κοινού. 
                         

Την παρουσίαση έκλεισε η συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα Τσεμπερλίδου, περιγράφοντας πώς εμπνεύστηκε την ιδέα του βιβλίου και ποια ήταν η ιστορία του μέχρι να το ολοκληρώσει. Σκοπός της, όπως ανέφερε ήταν, όχι μόνο να ψυχαγωγήσει με το μυθιστόρημά της , αλλά και να προσφέρει κάτι θετικό στην κοινωνία. Να αφήσει πίσω της ένα θετικό αποτύπωμα, να ανεβάσει ψυχικά τις Ελληνίδες, να τις απενοχοποιήσει και να τους θυμίσει με πόσα πολλά έχουν συμβάλλει στην κοινωνία όλους τους προηγούμενους αιώνες. 
Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου:
Ο Γκρεγκ, Ελληνοαμερικανικός ρεπόρτερ, έρχεται στην Ελλάδα για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τις σημερινές Ελληνίδες. Από το εξωτερικό του δίνουν το όνομα της Αθηνάς, νεαρής Ελληνίδας δικηγόρου, για να τον βοηθήσει στις πληροφορίες που χρειάζεται και να τον φέρει σε επαφή με σύγχρονες Ελληνίδες. Η Αθηνά έχει γράψει μια εργασία με τίτλο «Οι Ελληνίδες είναι θεές» πάνω στο πορτραίτο της σύγχρονης Ελληνίδας. Παράλληλα, ο Γκρεγκ θα διεκδικήσει ένα μικρό σπιτάκι και τις λίγες ελιές που του άφησε η Ελληνίδα γιαγιά του στη Μεσσηνία. Το non-fiction μέρος αφορά τα  κεφάλαια από την εργασία της Αθηνάς που διαβάζει ο Γκρεγκ. 
Η συνέχεια βρίσκεται στο ίδιο το βιβλίο…