Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5+1 συμβουλές για τέλειο μανικιούρ

                            Credits

Βήμα-βήμα: το τέλειο μανικιούρ

Ta νύχια μας, αντικατοπτρίζουν εν μέρει την προσωπικότητά μας, είναι ένα σημείο που είναι το περισσότερο μέρος της ημέρας εκτεθειμένο στην κοινή θέα και -άρα-
στην κριτική των "άλλων", υφίστανται πολλές ταλαιπωρίες και δοκιμασίες από τις όποιες ασχολίες μας και το περιβάλλον και συνεπώς, χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Ιδίως όταν πρόκειται να ασχοληθούμε με το αγαπημένο μας manicure. Γι΄αυτό, ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές, που καλό είναι να λάβει υπ΄όψη της κάθε γυναίκα.
  • Όπως και η επιδερμίδα των χεριών σου, έτσι και το επωνύχιο μπορεί να αφυδατωθεί ή να σχιστεί. Γι' αυτό χρειάζεται και αυτό μεγάλη ενυδάτωση.

  • Πρέπει να ενυδατώνεις τακτικά το επωνύχιο με λάδι ή κρέμα – για τέλειο αποτέλεσμα, κάθε φορά που κάνεις μανικιούρ. Απλά κάνε απαλό μασάζ στο επωνύχιο και περίμενε για λίγο μέχρι να απορροφηθεί το λάδι ή η κρέμα από την επιδερμίδα!

  • Όταν κάνεις μανικιούρ και κόβεις τα νύχια σου, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς ψαλίδι και όχι νυχοκόπτη. Ο νυχοκόπτης προκαλεί συχνά μικρά σκισίματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν αργότερα στο σκίσιμο του νυχιού στα δύο.

  • Στη συνέχεια, δώσε σχήμα στα νύχια σου με μια γυάλινη λίμα νυχιών. Καθώς αυτές οι λίμες έχουν μια λεία επιφάνεια, τα νύχια μπορούν να λιμαριστούν με μεγάλη ακρίβεια. Ξεκίνησε με την τραχιά πλευρά και κατόπιν χρησιμοποίησε τη λεία.

  • Είναι σημαντικό να λιμάρεις τα νύχια προς μια κατεύθυνση για να μην καταστρέφεται η δομή τους.

  • Ένα στρογγυλεμένο νύχι που προεξέχει λίγο από την άκρη του δαχτύλου φαίνεται πιο φυσικό.