Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Elton John, Bennie and the Jets: video clip με ιστορία!



Τρία θρυλικά τραγούδια του Elton John αποκτούν βίντεο από δημιουργούς του You tube

Εδώ και λίγο καιρό, τρία τραγούδια του Elton John, τα οποία δεν είχαν video clip, "αναζητούσαν" την καλύτερη έκφρασή τους, ανάμεσα από προικισμένους δημιουργούς του you tube.
Η αναζήτηση αυτή, (για το πρώτο επίσημο μουσικό βίντεο για τα τρία εμβληματικά τραγούδια του Elton John και τoυ Bernie Taupin), έφτασε στο τέλος της σήμερα, με τα νικητήρια έργα, να κάνουν ταυτόχρονη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών 2017 και στο YouTube.https://www.youtube.com/playlist?list=PLqyewHETEzWVJ1mWMAsm7uNczYbc_IlMG
Τα βίντεο για τα τραγούδια “Tiny dancer”, το “Rocket man” και το “Bennie and the Jets” -που κυκλοφόρησαν το 1971, 1972 και το 1973 αντίστοιχα, πριν την εμφάνιση των μουσικών βίντεο-κλιπς - προβλήθηκαν σε μια εκδήλωση γεμάτη αστέρια στις Κάννες. Αποτέλεσε την κορύφωση ενός παγκόσμιου διαγωνισμού για τη δημιουργία των βίντεο από ταλαντούχους δημιουργούς.
Εκπροσωπώντας τρία διαφορετικά οπτικά μέσα δημιουργίας, νικητές είναι ο Majid Adin για το “Rocket Man”, ο οποίος βασίστηκε στο animation, οι Jack Whiteley και Laura Brownhill για το  “Bennie and the Jets”,  δημιουργώντας μία εντυπωσιακή χορογραφία, και ο Max Weiland για το “Tiny Dancer”, ο οποίος συνέθεσε εικόνες και σκηνές από την πραγματική ζωή σε ένα δημιουργικό concept.

Στο “Bennie and the Jets” οι σκηνοθέτες Jack Whiteley και Laura Brownhil έχουν συνθέσει  ένα φουτουριστικό σόου ταλέντων. Το σκηνικό και η κεντρική δομή βασίζονται στο κλασικό έργο επιστημονικής φαντασίας, Metropolis, του FritzLang (1927), ενώ η συγχρονισμένη χορογραφία είναι εμπνευσμένες από τις ταινίες του πρωτοπόρου δημιουργού BusbyBerkeley, χρησιμοποιώντας την αισθητική του ασπρόμαυρου ως αναφορά στην κλασσική εποχή του Hollywood.