Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ



Μετά την εφηβεία, η εμμηνόπαυση αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την επιδερμίδα σας. Τι όμως συμβαίνει πραγματικά και πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αναπόφευκτες αλλαγές; Η Ειδικός στην Περιποίηση της Επιδερμίδας, Melina Galeadi, έχει τις απαντήσεις.
ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ Η ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ;
Για να κατανοήσουμε την εμμηνόπαυση, πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για ορμόνες. Γενικά, οι ορμόνες μπορούν να περιγραφούν ως «μόρια σηματοδότησης.» Αυτό σημαίνει ότι δίνουν σήματα στο σώμα μας για να το πώς θα λειτουργήσουν (οργανικά και στη συμπεριφορά). Τα οιστρογόνα είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ορμόνης, που συνδέεται κυρίως με τις γυναίκες. Έχουν διάφορες λειτουργίες, όπως τη σύνθεση πρωτεΐνης και τη διατήρηση των επιπέδων νερού στο σώμα μας.

Εντούτοις, μια από τις πιο σημαντικές πρωτεΐνες για την οποία είναι υπεύθυνα τα οιστρογόνα, είναι το Κολλαγόνο. Το Κολλαγόνο είναι κύριας σημασίας για σφριγηλή, ανθεκτική επιδερμίδα. Τα οιστρογόνα είναι επίσης απαραίτητα για την παραγωγή γλυκοζαμινογλυκάνων (GAGs) στην επιδερμίδα. Αυτές είναι μακριές αλυσίδες μορίων ζάχαρης που προσελκύουν το νερό και βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας.
Δυστυχώς, με την έναρξη της εμμηνόπαυσης, τα επίπεδα οιστρογόνων μειώνονται δραστικά, έχοντας αρνητική επίπτωση στην επιδερμίδα:
  • Τα επίπεδα υγρασίας μειώνονται
  • Ο ρυθμός παραγωγής του κολλαγόνου επιβραδύνεται
  • Η δομική μήτρα της επιδερμίδας διασπάται ταχύτερα, γεγονός που οδηγεί στη συσσώρευση μελανίνης (σκούρες κηλίδες)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ;
Τα πιο συχνά προβλήματα της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση είναι: ξηρότητα, περισσότερες ρυτίδες, περισσότερες σκούρες κηλίδες, λιγότερη ελαστικότητα και πιο λεπτή επιδερμίδα λόγω της μείωσης του κολλαγόνου.

Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ;
Ναι, η επιδερμίδα χρειάζεται περισσότερη φροντίδα. Κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, χρειάζεται να επικεντρωνόμαστε στη θρέψη (πιο πλούσια έλαια), στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, στη θεραπεία της χαλάρωσης και των ρυτίδων καθώς και στη θεραπεία του ανομοιόμορφου τόνου της επιδερμίδας. Τα Isoflavones όπως το Genistein, έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να προσφέρουν πιθανά οφέλη στην επιδερμίδα που έχει επηρεαστεί από τη μείωση των οιστρογόνων. Το Υαλουρονικό οξύ είναι επίσης πολύ σημαντικό στην προσπάθεια ενίσχυσης της ενυδάτωσης της επιδερμίδα για την καταπολέμηση της ξηρότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ;
Η θρέψη, η ενυδάτωση και η δέσμευση σε μια ρουτίνα, σχεδιασμένη να στοχεύει τις βαθιές ρυτίδες (πχ με τεχνολογίες ενίσχυσης του κολλαγόνου) και τις σκούρες κηλίδες (με ενεργά συστατικά που τις καταπολεμούν).

ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ;
Θα πρότεινα τη σειρά NovAge Time Restore. Όλα τα προϊόντα της σειράς περιέχουν Genistein και η κρέμα ημέρας περιέχει Υαλουρονικό οξύ, δυο βασικά συστατικά για την αντιμετώπιση της ώριμης επιδερμίδας, που την κάνουν ιδανική.

ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ; 
Μη σταματήσετε ποτέ να περιποιείστε την επιδερμίδα σας! Μπορείτε να κάνετε ακόμα μεγάλη διαφορά και να έχετε την καλύτερη επιδερμίδα που μπορείτε. Αφιερώστε χρόνο στην φροντίδα της, επενδύστε σε μια καθημερινή ρουτίνα και κάντε τη την μικρή, προσωπική σας ιεροτελεστία. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό, να αποφεύγετε τον ήλιο και να γεμίζετε τον οργανισμό σας με θρεπτικές ουσίες.