Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κρέμα Προσώπου: τη χρησιμοποιείτε σωστά;

Η κρέμα προσώπου έχει τους δικούς της κανόνες, όπως ότι πρέπει πάντα να εφαρμόζεται σε πολύ καθαρό δέρμα. Ακολουθήστε τους


Η κρέμα προσώπου, είναι ένα από τα πιο βασικά θέματα για την περιποίηση της επιδερμίδας μας, το πρώτο βήμα για να την εφοδιάσουμε με όλα εκείνα τα συστατικά που θα την κάνουν να «ανταπεξέλθει» στις διάφορες δύσκολες συνθήκες που «συναντά»: την ακτινοβολία του ήλιου, τη ξηρασία, την υγρασία, το κρύο, την περιβαλλοντική ρύπανση ή ακόμη και το στρες, αφού ο ρόλος της είναι να θρέφει και να προστατεύει την επιδερμίδα, αποτελεσματικά. 

Για να μπορέσει όμως να το κάνει αυτό δεν αρκεί μόνο να έχει τα απαραίτητα υλικά στη σύστασή της, πρέπει και να εφαρμόζεται σωστά, με τον κατάλληλο, ενδεδειγμένο τρόπο. 
Ερωτήσεις που έγιναν σχετικά σε γυναίκες διαφόρων ηλικιών έδειξαν ότι, στην πλειοψηφία τους, οι γυναίκες αυτές πίστευαν λανθασμένα ότι μια κρέμα προσώπου πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στο πρόσωπο. 
Η αλήθεια όμως είναι άλλη.
  1. Μια κρέμα προσώπου πρέπει να επιλέγεται με βάση τις προσωπικές ανάγκες της επιδερμίδας μας, την ξηρότητα ή λιπαρότητά της, την ηλικία της, τη δομή της.
  2. Πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα στην περιοχή του προσώπου αλλά όχι και στην περιοχή γύρω από τα μάτια, εκτός εάν κάτι τέτοιο είναι «μέσα στις προδιαγραφές της», ένα στοιχείο που θα σας «αποκαλυφθεί» αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως που θα βρείτε στη συσκευασία της ή, στην περίπτωσή μας, ρωτήστε κάποιον από το προσωπικό μας.
  3. Εκτός από την περιοχή του προσώπου, καλό είναι να εφαρμόζεται και στην περιοχή του λαιμού, καθώς και στην αρχή του ντεκολτέ, περιοχές που επίσης εκτίθενται στις περιβαλλοντικές συνθήκες, συνεχώς. 
  4. Απαραίτητο είναι για μια κρέμα προσώπου να εφαρμόζεται καθημερινά. Έτσι, τα αποτελέσματά της θα μεγιστοποιηθούν στο μέγιστο δυνατόν, ή και θα επιταχυνθούν.
  5. Η εφαρμογή της πρέπει να γίνεται μόνο σε καλά καθαρισμένη επιδερμίδα, για να μπορέσει η κρέμα να απορροφηθεί καλύτερα βοηθώντας με τον τρόπο αυτόν το δέρμα να συγκρατήσει μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας και να ενυδατωθεί περισσότερο. 
  6. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να συνυπολογισθεί στην επιλογή και τη χρήση της, σύμφωνα και με αυτά που αναφέραμε ήδη, είναι η εποχή του χρόνου. Λογικό είναι, στους κρύους μήνες του χειμώνα, το δέρμα να χρειάζεται μια περισσότερο λιπαρή θρεπτική κρέμα με αντίστοιχο δείκτη αντι-ηλιακής προστασίας, ενώ για τους ζεστούς μήνες του χρόνου, η υφή της κρέμας να είναι απαλή, με ενυδατικά συστατικά και πάλι, αλλά και με έναν υψηλότερο δείκτη αντι-ηλιακής προστασίας.
Μην ξεχνάτε ότι ασχέτως των λοιπών καιρικών συνθηκών ο ήλιος βλάπτει την επιδερμίδα μας, και δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό, ιδίως σε χώρες σαν τη δική μας που χαρακτηρίζεται από έντονη ηλιοφάνεια σε μεγάλο ποσοστό του χρόνου.
  1. Η κρέμα προσώπου, πρέπει να έχει τον κατάλληλο συνδυασμό συστατικών που θα διατηρούν ουδέτερη την οξύτητα της επιδερμίδας, ενώ ενεργοποιούν τον μεταβολισμό της. Πρέπει να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.
  2. Οι ενυδατικοί της παράγοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η προβιταμίνη B5 καθώς και διάφορα έλαια, πρέπει να δημιουργούν ένα προστατευτικό «δίχτυ» προστασίας της επιδερμίδας καθιστώντας την στις περισσότερες των περιπτώσεων κατάλληλη και για βάση μακιγιάζ. 
  3. Η κρέμα προσώπου πρέπει να σέβεται και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Ειδικά στις περιπτώσεις αυτές, θα προτείναμε μια υπο-αλλεργική κρέμα που θα είναι άκρως αποτελεσματική χωρίς όμως να ερεθίζει το δέρμα. Επίσης, ειδική κρέμα θα αναζητήσετε σε περίπτωση που η επιδερμίδα σας εμφανίζει, ακόμη και πρόωρες ίσως, ρυτίδες.
  4. Σεβασθείτε την επιδερμίδα σας και φροντίστε την ανάλογα. Βασικός παράγοντας όπως αναφέραμε ήδη είναι η ηλικία της. Χρησιμοποιήστε κρέμες που ταιριάζουν αποκλειστικά σε αυτήν και όχι οποιαδήποτε κρέμα που όχι μόνο δεν θα ωφελήσει, αλλά και θα κουράσει την επιδερμίδα σας.
Πάνω απ΄όλα μην ξεχνάτε ότι η δική σας επιδερμίδα είναι ξεχωριστή, με τις δικές της αποκλειστικές ανάγκες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετώπισης.
 Με γνώμονα αυτό το κριτήριο και με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού μας, επιλέξτε την κατάλληλη για την περίπτωσή σας κρέμα ημέρας και σημειώστε τις θετικές αλλαγές που θα δείτε στην επιδερμίδα σας. 
Με αυτόν τον τρόπο, θα μας βοηθήσετε να σας συμβουλεύσουμε ακόμα περισσότερο εξειδικευμένα στο μέλλον, όποτε και αν το θελήσετε, αφού σκοπός μας είναι να σας παρέχουμε στο έπακρο τις υπηρεσίες μας, προσανατολισμένοι στο προσωπικό σας συμφέρον και ωφέλεια.
Και –κυρίως- μην ξεχνάτε να χαμογελάτε! 
Το χαμόγελο δεν δημιουργεί ρυτίδες, αλλά προκαλεί θετική προδιάθεση, που επίσης θα σας κάνει καλό!