Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

10 τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα με άδειο στομάχι


Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις 10 τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα ακόμη και με άδειο στομάχι, και που ενδείκνυνται ιδιαίτερα για το πρωινό σας.

10 τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε με άδειο στομάχι

1. Βρώμη


Η βρώμη δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από το στομάχι σας. Αυτό το στρώμα, εμποδίζει τη δράση του υδροχλωρικού οξέος που προκαλεί βλάβη στα τοιχώματα του στομάχου. Επίσης, περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες, που σας ωφελούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο σώμα σας.

2. Φαγόπυρο


Τονώνει το πεπτικό σας σύστημα και είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και βιταμινών.

3. Κουάκερ από καλαμποκάλευρο


Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό σας. Επίσης βοηθά στην ομαλοποίηση της εντερικής μικροχλωρίδας, κάνοντάς σας να αισθάνεστε πλήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Φύτρα σιταριού


Αν προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας φύτρο σιταριού στη διατροφή σας, θα πάρετε περίπου το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Ε και 10% της ημερήσιας αξίας του φυλλικού οξέος. Επίσης, διατηρεί το πεπτικό σας σύστημα υγιές.

5. Αυγά


Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυγών για πρωινό μπορεί να μειώσει σημαντικά την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας.

6. Καρπούζι


Όταν τρώτε καρπούζι με άδειο στομάχι, σας παρέχει μια επαρκή ποσότητα υγρών που είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση και τη διατήρηση της υγείας σας. Επίσης, είναι καλό για τα μάτια και την καρδιά σας, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε λυκοπένιο.

7. Μύρτιλα


Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η κατανάλωση μύρτιλων, σε τακτική βάση, βελτιώνει τη μνήμη σας και ρυθμίζει την πίεση του αίματος και το μεταβολισμό σας.

8. Ψωμί ολικής άλεσης χωρίς μαγιά


Οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί για την υγεία, και η καλύτερη στιγμή για να τους καταναλώσετε, με μέτρο πάντα, είναι το πρωί.

9. Ξηροί καρποί


Καταναλώνοντας ξηρούς καρπούς για πρωινό θα βελτιώσετε την πέψη σας, θα ομαλοποιήσετε τα επίπεδα του pH στο στομάχι σας, και θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας.

10. Μέλι


Το μέλι βοηθά στο να ξυπνήσει το σώμα σας το πρωί. Σας παρέχει επίσης την απαραίτητη δύναμη και ενέργεια για τη συνέχεια, ενισχύοντας παράλληλα τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας. Αν περιμένετε μια δύσκολη μέρα μπροστά, προσθέστε λίγο μέλι στο πρωινό σας για να πάρετε αρκετή σεροτονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τη διάθεση.

Healthy Lifestyle, Useful tips

Πηγή