Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Tips για να είστε λαμπερή στις γιορτές!


Υποδεχθείτε τα Χριστούγεννα απαλλαγμένη από δυσχρωμίες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Φέτος στις γιορτές, θέλετε να δείχνετε πιο όμορφη και λαμπερή από ποτέ! Πώς όμως, αφού τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα και οι καθημερινές υποχρεώσεις σάς έχουν μετατρέψει σε... δρομέα;
1. Κατ' αρχάς, μπείτε στον... ατμό! Αδειάστε σε ένα μπολ ένα λίτρο βραστό νερό και ρίξτε μέσα τρεις σταγόνες αιθέρια έλαια (περγαμόντο ή λεμόνι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, χαμομήλι ή νερολί αν είναι ξηρή και λεβάντα ή ροδόξυλο αν είναι ευαίσθητη). Σκεπάστε το κεφάλι σας με μία πετσέτα, σκύψτε πάνω από το μπολ και μείνετε έτσι για 10΄ πριν ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο κρύο νερό. Στη συνέχεια, απλώστε την ενυδατική κρέμα σας.
Στην περίπτωση, τώρα, που αισθάνεστε ιδιαίτερα κουρασμένη την επιδερμίδα σας, πριν ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και πριν την ενυδατική κρέμα, απλώστε πάνω του μια ζεστή πετσέτα και κάντε για 30΄΄ ασκήσεις αναπνοών.
2. Καθαρίστε βαθιά! Μια φορά την εβδομάδα, απλώστε μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό, που απομακρύνει τη σκόνη και γενικά τις ρυπογόνες ουσίες, τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα, διατηρώντας τους πόρους καθαρούς και "εξαφανίζοντας" τα μαύρα στίγματα. Επιπλέον, ρυθμίζει τη λιπαρότητα, συσφίγγει κι έχει αισθητά αποτελέσματα στις μεικτές λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες. Μία φορά την εβδομάδα αρκεί.
3. Κάντε απολέπιση! Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, περιορίστε τη συσσώρευση των ανεπιθύμητων χρωστικών κι επιτρέψτε έτσι στα ενεργά συστατικά των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιείτε να διεισδύσουν βαθύτερα και να δράσουν πιο αποτελεσματικά. Κάθε πότε; Μια φορά την εβδομάδα αν έχετε ξηρό δέρμα ή ταλαιπωρείστε από ακμή, δύο φορές την εβδομάδα αν έχετε λιπαρό ή μεικτό και δυο φορές το μήνα αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο.
4. Ενισχύστε τη λάμψη σας! Χρησιμοποιείστε έναν ορό (serum) που θα απαλύνει τις γραμμές έκφρασης και θα περιορίσει δραστικά την εμφάνιση των ρυτίδων. Τα serum είναι συμπυκνωμένες φόρμουλες σε διάφανη μορφή ορού, που μεταφέρουν στον πυρήνα των κυττάρων τα δραστικά τους συστατικά •γι' αυτό και δρουν άμεσα! Είναι, όμως, πολύ βασικό να εφαρμόσετε τον ορό σε μία άψογα καθαρισμένη επιδερμίδα και μετά να απλώσετε τη συνηθισμένη σας ενυδατική ή και αντιρυτιδική κρέμα. Αν έχετε δε πανάδες ή καφέ κηλίδες, προτιμήστε ένα λευκαντικό serum, με συστατικά που εξισορροπούν την παραγωγή μελανίνης και μειώνουν αισθητά τις δυσχρωμίες.
5. Πάρτε τις βιταμίνες σας! Και δεν εννοούμε να πάρετε σώνει και καλά (εφόσον τρέφεστε σωστά και δε σας τα έχει συστήσει ο γιατρός σας) διατροφικά συμπληρώματα, αλλά να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης εμπλουτισμένα με ισχυρά αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται στην επιδερμίδα από την έκθεση στον ήλιο και την πρόωρη γήρανση και, επιπλέον, έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στη μείωση της μελάχρωσης και στο σχηματισμό ορατών δυσχρωμιών και κηλίδων.
Γράφτηκε από τη Δώρα Ρουμελιώτη, www.cosmeticsdelux.blogspot.gr
Beauty