BOBBI BROWN MAKEUP MANUAL...It's all about beauty!

Bobbi Brown makeup manual

BOBBI BROWN MAKEUP MANUAL

Η αφιέρωση στο βιβλίο αυτό, ένα απόλυτο εγχειρίδιο ομορφιάς, αφού πραγματεύεται όλους τους τρόπους επιλογής των κατάλληλων προϊόντων makeup για την επιδερμίδα μαζί με οδηγίες εφαρμογής τους, είναι η ακόλουθη.
Bobbi Brown

"This book is dedicated to makeup artists everywhere — from the ones that taught me to the ones that I now teach.And to Bruce Weber, who taught me how to see the natural tones in people’s faces — and that you can be both talented and famous, humble and nice. And, always, to the boys/men in my life who make my heart sing"


Ένα βιβλίο που μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα δώρα στις λάτρεις των προϊόντων ομορφιάς και της τέχνης του makeup παράλληλα. Ένα βιβλίο που βασίζεται στις γνώσεις και την εμπειρία της ίδιας της Bobbi Brown, καλύπτοντας ένα διάστημα 25 χρόνων πλέον και την δικαιολογημένη καταξίωσή της στον χώρο. Μιας γυναίκας που θαυμάζω και εγώ προσωπικά, όχι μόνο λόγω της επιτυχημένης της, επαγγελματικής πορείας, αλλά και λόγω της προσωπικότητάς της, που αποκαλύπτεται μέσα από τις διάφορες κατά καιρούς δηλώσεις της μαζί με όσα προτιμάει η ίδια να αναρτά στο website ή το blog της. Για παράδειγμα, σε ένα από αυτά, στην ενότητα Everythinh Bobbi, ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας, είχε αναρτήσει ένα κείμενο με τον Τίτλο:

          International Women’s Day: 6 Women Who Inspire Me

Ένα πολύ ενδιαφέρον, πραγματικά, αφιέρωμα. Μέσα στις 6 γυναίκες που την εμπνέουν (σύμφωνα με τον τίτλο του αφιερώματος), έχει συγκαταλέξει την Misty Copeland, τη μπαλαρίνα φαινόμενο, με το εξαιρετικό ταλέντο, αναφέροντας γι΄αυτήν τα εξής:

Misty Copeland
The 33-year-old made headlines last year for becoming the first black principal ballerina at the American Ballet Theatre in its 75-year history. Unlike her peers, Copeland didn’t start taking lessons until she was 13, but the prodigy was dancing en pointe within three months. Her memoir, Life in Motion: An Unlikely Ballerina sheds light on how she overcame tremendous obstacles and adversity all while exhibiting tremendous strength, grace, and beauty, on and off the stage. (Μετ.: Η 33χρονη αποτέλεσε το πρώτο θέμα στον Τύπο αφού έγινε η πρώτη μαύρη μπαλαρίνα της ομάδας του American Ballet Theatre, στα 75 χρόνια της ιστορίας του. Αντίθετα με τις όμοιές της, η Copeland ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου στα 13 της χρόνια και κατάφερε να χορεύει en pointe μέσα σε 3 μήνες. Η αυτοβιογραφία της, Life in Motion: An unlikely Ballerina, μας αποκαλύπτει για τον τρόπο που ξεπέρασε τρομερά εμπόδια και εχθρότητα, χάρη στη δύναμη, τη χάρη και την ομορφιά της, τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου της.)  

Πίσω στο makeup manual...

Bobbi Brown makeup manual


Το Bobbi Brown Makeup Manual μας γνωρίζει πάρα πολλά μυστικά ομορφιάς όπως για παράδειγμα τον τρόπο εφαρμογής του makeup σε 10 μόνο λεπτά ή και ακόμα λιγότερο χρόνο ή τον τρόπο με τον οποίο άλλοτε εμπνέει χαρισματικές/ούς makeup artists δείχνοντάς τους παράλληλα και το ποιά μέθοδο ν΄ακολουθήσουν για να διεισδύσουν στον χώρο αυτό, για το πώς να φτιάξουν ένα portfolio και να το παρουσιάζουν σωστά, πώς να χειριστούν και να συνεργαστούν με άλλους επαγγελματίες του ίδιου πάντα χώρου. Αναφέρει ακόμη και τον τρόπο που πρέπει να επιλέγουμε τις κατάλληλες αποχρώσεις makeup για τη δική μας επιδερμίδα, η κάθε μια. Επίσης, η δομή του βιβλίου είναι τέτοια, που διευκολύνει τον αναγνώστη. Χωρισμένο σε κεφάλαια και ενότητες σε καθοδηγεί τι να επιλέξεις σε περίπτωση που θέλεις να ασχοληθείς μόνο με makeup tricks ή θέλεις να μάθεις πώς θα κινηθείς σαν επαγγελματίας. Φυσικά, το ένα δεν αποκλείει το άλλο, αφού η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου, θα είναι πολύ δύσκολο να το αποχωριστείς. Αναφέρει ακόμη και συμβουλές αναφορικά με το ποιά φαγητά και ποτά πρέπει να αποφεύγουμε για να μην βλάψουμε την επιδερμίδα μας, μέχρι ποια να καταναλώνουμε για να βελτιώσουμε την εμφάνισή της. Ένα ακόμη πλεονέκτημά του είναι οι φωτογραφίες που περιέχει, επαγγελματικές και κατατοπιστικές, κάτι που βοηθάει ακόμη καλύτερα να κατανοήσεις το θέμα που πραγματεύεται. Τέλος, για να σας αφήσω να ανακαλύψετε και κάτι μόνες σας, σε περίπτωση που θελήσετε κάποια στιγμή να το αποκτήσετε, (απ΄όσο γνωρίζω, προς το παρόν διατίθεται μόνο στα αγγλικά), να σας πω ότι δίνει φυσικά και πολλές οδηγίες και συμβουλές αναφορικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη σωστή εφαρμογή του makeup. Κλείνοντας, να συνοψίσω με πολύ λίγα λόγια. Είναι σίγουρα ένα βιβλίο που θα θέλετε να καμαρώνετε που το έχετε, αλλά δεν είναι ένα βιβλίο διακοσμητικό για coffee table. Κάθε άλλο...

#PrettyPowerful, beauty, cosmeticsdelux, #cosmeticsdelux, #bobbibrown