Εσείς κάνετε σωστή αποθήκευση τροφίμων;


Η σωστή αποθήκευση τροφίμων βοηθά στην διατήρηση της ποιότητάς τους με την διατήρηση της γεύσης, της υφής και των θρεπτικών συστατικών, μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών που συνδέονται με την τροφή.
Τα τρόφιμα μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα, τα ευαλλοίωτα τρόφιμα, περιλαμβάνει κρέας, πουλερικά, ψάρι, γάλα, αυγά και πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά. Όλα τα μαγειρεμένα τρόφιμα θεωρούνται ευπαθή. Για την αποθήκευση αυτών των τροφίμων ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ψυγείο ή κατάψυξη. Εάν τα ευπαθή προϊόντα διατηρούνται στο ψυγείο θα πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε μερικές ημέρες.
Τα ημι-ευπαθή τρόφιμα, εάν αυτά αποθηκεύονται και διακινούνται, μπορούν να παραμένουν χωρίς αλλοίωση για 6-12 μήνες. Το αλεύρι, τα προϊόντα gain, τα αποξηραμένα φρούτα και τα ξηρά μείγματα θεωρούνται...(για περισσότερα, πατήστε ΕΔΩ).
food