Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η μαγεία του make up και η Κατερίνα Κύργιου με τη ματιά της Βάσως Σωτηρίου

Η Κατερίνα Κύργιου προέρχεται από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στον κλάδο της αισθητικής, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία.

Με νέες ιδέες και μεγάλα όνειρα προχωρά, 13 χρόνια τώρα, στον δικό της δρόμο, εκείνον της εκπαίδευσης, εξάσκησης και υπέροχων αποτελεσμάτων στο μακιγιάζ.
Έκανε τις ανώτατες σπουδές στην Ελλάδα, παίρνοντας το πτυχίο Αισθητικής και κοσμετολογίας, στο ΤΕΙ Αθηνών συνεχίζοντας την επιμόρφωσή της στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Αμερική δίπλα στους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, όπως ο Terry Barber (creative director της Mac) και η Malu Wilz. Υπήρξε κριτής στα βραβεία Prix De Beaute , εισηγήτριασεμιναρίου επαγγελματικού μακιγιάζ στο Meditteranean College και εισηγήτρια σεμιναρίου master class για επαγγελματίες make up artists με χορηγό την εταιρεία DiorΗ Κατερίνα Κύργιου είναι η μοναδική make up artist στην Ελλάδα που η εταιρεία Dior βρίσκεται πάντα δίπλα της ως χορηγός. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με την τηλεοπτική εκπομπή Join us ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και σχετικά blog.

Έχει βρεθεί στο πλευρό πολλών επωνύμων της ελληνικής showbiz προσφέροντας τις υπηρεσίες της με σκοπό την ανάδειξη του επαγγελματικού και του προσωπικού τους προφίλ.
Τέλος, είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας η οποία αποτελείται από εκπαιδευτικούς ανωτάτων κρατικών ιδρυμάτων που επιμελούνται τη συγγραφή εκπαιδευτικού βιβλίου το οποίο θα αποτελέσει την ύλη της Β’ τάξης των ΕΠΑΛ.
Αποτέλεσμα, όλων των παραπάνω, το βιβλίο της, Η μαγεία του μακιγιάζ!


  • Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, tips μακιγιάζ, τεχνοτροπίες και βήμα προς βήμα η εφαρμογή τους. 
  • Ξεκινά από την Ιστορία του μακιγιάζ ( των αρχαίων πολιτισμών αλλά και μακιγιάζ ανά δεκαετία) και 
  • συνεχίζει με τη μελέτη του προσώπου που θα γίνει ο καμβάς μας, σύμφωνα με τις Αρχές Δερματολογίας, Προσωπολογίας και Χρωματολογίας. 
  • Κι επειδή καλή είναι η θεωρία αλλά η πράξη ακόμα καλύτερη, στο πιο εκτενές κεφάλαιο του βιβλίου προβάλλει βήμα προς βήμα την εφαρμογή του μακιγιάζ. Είτε πρόκειται για απλό μακιγιάζ(πρωινό, βραδινό, ώριμης ηλικίας) είτε για επαγγελματικό (φωτογράφισης, πασαρέλας, αντρικό, νυφικό).
  • Στο τελευταίο κεφάλαιο, εντυπωσιάζει το θέμα που ενώ απασχολεί πολλούς αναγνώστες συνήθως δεν το συναντάμε στα βιβλία που κυκλοφορούν: Επάγγελμα μακιγιέρ-μακιγιέζ. Πώς μπορείς να γίνεις και ποιες οι ευκαιρίες εργασίας.

Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο που από τη στιγμή που το πήρα στα χέρια μου δεν έπαψα να χρησιμοποιώ εκείνα τα θαυματουργά και πολύτιμα μυστικά, που μοιράζεται μαζί μας."

Βάσω Σωτηρίου

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε στην ιστοσελίδα www.katemakeup.gr 
ή τηλεφωνώντας στο 210 52 31 019 

( Η ανάρτηση αυτή, είναι αναδημοσίευση από το website της Βάσως Σωτηρίου, την οποία ευχαριστούμε πολύ)