Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τι να κάνεις το πρωί για να καις θερμίδες όλη μέρα


"Τι να κάνεις το πρωί για να καις θερμίδες όλη μέρα"

Είναι απίστευτο τι μπορούν να κάνουν για το σώμα σου αυτές οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.


1. Βγες στον ήλιο


Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE. Οι ερευνητές, αφού έβαλαν τους 54 συμμετέχοντες να φορέσουν στους καρπούς τους αισθητήρες, κατέγραψαν την έκθεσή τους στο πρωινό φως του ηλίου για 7 μέρες. Παράλληλα με αυτό, και οι 54 σημείωναν καθημερινά όσες θερμίδες κατανάλωναν.

Στο τέλος της έρευνας, εκείνοι που περνούσαν περισσότερο χρόνο έξω στο φως του ήλιου κατέληξαν να έχουν χαμηλότερο δείκτη σώματος από εκείνους που έμεναν στο σκοτάδι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, την άσκηση που έκαναν ή το τι έτρωγαν. Γιατί; Γιατί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πρωινό φως ρυθμίζει σωστά το βιολογικό μας ρολόι, και κατ'επέκταση μας βοηθά να κοιμόμαστε περισσότερο και πιο ποιοτικά. Και μην ξεχνάς, ο καλός ύπνος βοηθά στο αδυνάτισμα.


2. Μην πηγαίνεις στο γραφείο με το αμάξι



Όλες μας θέλουμε να πηγαίνουμε στο γραφείο με την άνεσή μας αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν βοηθάμε και πολύ το σώμα μας - το λένε και οι ερευνητές του πανεπιστημίου University College London που ύστερα από μελέτες σε πάνω από 7000 ανθρώπους, συμπέραναν πως εκείνοι που πηγαίνουν στη δουλειά με άλλο μέσο εκτός από το αμάξι μπορεί να είναι έως και 3-4 κιλά πιο αδύνατοι από τους υπόλοιπους. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και το να περπατήσεις μέχρι τη στάση του λεωφορείου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

3. Κατανάλωσε πρωτεΐνες

 Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι ακόμα για το αν το πρωινό είναι απαραίτητο για το αδυνάτισμα, αλλά από όσα δείχνουν οι διάφορες μελέτες ένα καλό πρωινό γεύμα με μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κάποια κιλά παραπάνω, ειδικά αν έχει πολλές πρωτεΐνες: Ερευνητές και επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μιζούρι, έδωσαν σε 35 γυναίκες ηλικίας 18 με 55 τρία διαφορετικά πρωινά. Το ένα αποτελούνταν μόνο από ένα ποτήρι νερό και τα άλλα δύο ήταν γύρω στις 300 θερμίδες το καθένα, το πρώτο με περισσότερες πρωτεΐνες από το δεύτερο. Οι γυναίκες που έφαγαν το πρωινό με την πολλή πρωτεΐνη δεν πεινούσαν τόσο όσο οι άλλες το υπόλοιπο της ημέρας, και κατανάλωναν έως και 175 λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό.


4. Γυμνάσου το πρωί - έστω και λίγο


Προφανώς, αν θες να χάσεις κιλά, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου. Αν τη βάλεις το πρωί, ακόμα καλύτερα. Έρευνα άλλωστε του περιοδικού  Medicine & Science in Sports & Exercise έδειξε πως οι γυναίκες που γυμνάζονται το πρωί, είναι λιγότερο ευάλωτες στο τσιμπολόγημα και στο ανθυγιεινό φαγητό και γενικά είναι πολύ πιο δραστήριες στο υπόλοιπο της ημέρας τους.

5. Πάρε το σνακ σου από το σπίτι



Μπορεί τα σάντουιτς που έχει ο φούρνος δίπλα από το γραφείο να μοιάζουν πεντανόστιμα, αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν περιττές θερμίδες που επιβαρύνουν, εκτός από το πορτοφόλι, και τη σιλουέτα σου. Αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε πρωί για να φτιάξεις ένα υγιεινό σάντουιτς ή μία νόστιμη σαλάτα, με τα υλικά που έχεις στο σπίτι.


Πηγή: woman.in.gr