Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ


Ombré, ανταύγειες ή πλήρες χρώμα – ανεξάρτητα από το πώς βάφετε τα μαλλιά σας – πρέπει να τα φροντίζετε!
1. ΜΗ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ 72 ΩΡΕΣ

Οι επαγγελματίες του χρώματος λένε ότι πρέπει να περιμένετε 72 ώρες πριν λουστείτε μετά το βάψιμο. Γιατί; Επειδή χρειάζεται έως και τρεις ημέρες για την επιφάνεια της τρίχας να κλείσει πλήρως και να παγιδεύσει τα μόρια του χρώματος. Η αναβολή λοιπόν του πρώτου λουσίματος θα βοηθήσει το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο.
2. ΕΝΙΟΤΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΕ ΞΗΡΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ
Τα χημικά στις βαφές μαλλιών κάνουν τα μαλλιά σας πιο ευάλωτα, οπότε ενίοτε χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν, αντί να λούσετε τα μαλλιά σας. Για τις ημέρες που λούζεστε προσαρμόστε τη θερμοκρασία σε χλιαρό ή κρύο όταν ξεβγάζετε τα μαλλιά σας. Το ζεστό νερό ανασηκώνει την επιφάνεια της επιδερμίδας και είναι ένας από τους πιο κοινούς λόγους που το χρώμα σας ξεθωριάζει.
3. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΖΕΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ STYLING
Τα βαμμένα μαλλιά είναι ευαίσθητα στη θερμότητα οπότε αποφύγετε να τα στεγνώνετε με πιστολάκι. Δοκιμάστε να απομακρύνετε την περισσότερη υγρασία με μία πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο για να ισιώσετε ή να κατσαρώσετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε πρώτα ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα. Εάν το επιτρέπουν τα εργαλεία σας, χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη θερμοκρασία.
4. ΣΥΧΝΗ ΤΟΝΩΣΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ
Τα βαμμένα μαλλιά έχουν την τάση να γίνονται ξηρά και εύθραυστα, οπότε φροντίστε τα με μαλακτικές ειδικά σχεδιασμένες για βαμμένα μαλλιά. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα φράγμα προστασίας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα μαλακτικό που δε χρειάζεται ξέβγαλμα, θερμά έλαια ή μια μάσκα μαλλιών εάν τα μαλλιά σας χρειάζονται περισσότερη θρέψη. Ένα serum, έλαιο ή σπρέι λάμψης μπορούν επίσης να τονώσουν τη λάμψη των μαλλιών σας.
5. ΜΗΝ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
Εάν έχετε σκοπό να περάσετε χρόνο στον ήλιο να φοράτε πάντα καπέλο ή να χρησιμοποιείτε προϊόντα με SPF για να προστατέψετε το χρώμα σας.