Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μια κίτρινη τουλίπα για ανθισμένη καλημέρα...!

Lifestyle, από την Ε. Κάντζα, 12/04/2017

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
Σήμερα, σας καλημερίζω με κίτρινες τουλίπες, μια καθόλου τυχαία επιλογή. Και το λέω αυτό, επειδή η τουλίπα, και μάλιστα η κίτρινη, έχει τη δική της σημασία. 
Ποια είναι αυτή; 
Ηλιόλουστο χαμόγελο και ευτυχία! 
Και προχωράω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Η τουλίπα, που ανθίζει συνήθως από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάϊο, θεωρείται ότι φέρνει χαρά, ευτυχία και ζεστασία στην οικογένεια, όταν φυτευτεί στον κήπο του σπιτιού. 
Γενικά, το κίτρινο χρώμα στα λουλούδια, συμβολίζει τη φιλία, αλλά η κίτρινη τουλίπα ειδικότερα, συνδέεται με το λαμπερό χαμόγελο. Σημαίνει δηλαδή ότι το χαμόγελο κάποιου δεν είναι συνηθισμένο, ότι είναι φωτεινό και εύθυμο, ζεστό.
Έτσι, η κίτρινη τουλίπα μπορεί να "χρησιμοποιηθεί σαν μέσον" για να "πούμε" σε κάποιον ότι έχει υπέροχο χαμόγελο και μάλιστα, το γεγονός αυτό έχει και έναν μύθο που το υποστηρίζει. 
Ο μύθος λοιπόν λέει ότι η ευτυχία, "κρύβεται" στους ανθούς μιας κίτρινης τουλίπας και, επειδή όλοι σχεδόν οι άνθρωποι αναζητούν την ευτυχία, πολλοί προσπάθησαν να κάνουν τον ανθό της κίτρινης τουλίπας να ανοίξει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι που μια μέρα, ένα μικρό αγόρι, με ακτινοβόλο, φωτεινό χαμόγελο, πλησίασε την τουλίπα με αγάπη για να δει αν μοσχοβολά και τότε εκείνη άνοιξε τα λουλούδια της και φώτισε με χαμόγελα τον κόσμο, ανταποδίδοντας την αγάπη του μικρού αγοριού. 
Έτσι, σαν "καλωσόρισμα", η κίτρινη τουλίπα χρησιμοποιείται σε στολισμούς για να υποδεχθεί το Πάσχα και στη συνέχεια να καλωσορίσει την Άνοιξη. Γι΄αυτό είναι συνδεδεμένη και με το φως του Ήλιου και φέρνει ζεστασιά στην οικογενειακή ατμόσφαιρα!

Ανθισμένη καλημέρα λοιπόν σε όλες και όλους, σήμερα, με κίτρινες τουλίπες, για να γιορτάσετε με χαρά το Πάσχα και να έχετε ζεστασιά και ευτυχία στα σπίτια σας, και την Άνοιξη, και πάντα!!!