Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

4 ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ



Κάθε μέρα εκτίθεστε σε περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιδερμίδα σας. Ποιοι είναι όμως οι πιο συχνοί; Και πως θα προστατευτείτε;
Η Ειδικός στην Περιποίηση της Επιδερμίδας Melina Galeadi σας δίνει τις καλύτερες συμβουλές.
1. ΑΚΤΙΝΕΣ UV
Ο ήλιος είναι ένας από τους πιο γνωστούς περιβαλλοντικούς κινδύνους για την επιδερμίδα. Οι ακτίνες UV (οι υπεριώδεις ακτίνες) βλάπτουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο της επιδερμίδας και προκαλούν ρυτίδες και χαλάρωση. Και η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV μπορεί να οδηγήσει σε δυσχρωμίες και σκούρες κηλίδες – τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.
Η συμβουλή της Ειδικού: 
Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία του να φοράτε SPF κάθε μέρα – ακόμα και όταν έχει συννεφιά, ή κρύο οι ακτίνες UV διαπερνούν τα σύννεφα και βλάπτουν την επιδερμίδα σας. Για καθημερινή προστασία αναζητήστε μία κρέμα ημέρας που περιέχει SPF 15 και πάνω. Εάν θέλετε επιπλέον προστασία (με το πλεονέκτημα της μείωσης των σκούρων κηλίδων) σας προτείνω την Optimals Even Out Protecting Day Lotion με SPF 35.
2. ΡΥΠΑΝΣΗ
Η ρύπανση, όπως οι εκπομπές αιθαλομίχλης και αερίου, βλάπτουν τον οργανισμό μας και τοπικά, επηρεάζοντας απευθείας την επιδερμίδα, και εσωτερικά, καθώς τις εισπνέουμε. Όπως οι ακτίνες UV, η ρύπανση φθείρει την επιδερμίδα, προκαλώντας ξηρότητα και πρόωρη γήρανση.
Η συμβουλή της Ειδικού: 
Η ρύπανση έχει τεράστια επίδραση στην επιδερμίδα σας. Εάν ζείτε στην πόλη, είναι δύσκολο να την αποφύγετε οπότε σας συστήνω να αποκτήσετε καλές συνήθειες περιποίησης επιδερμίδας. Καθαρίστε την επιδερμίδα σας πρωί και βράδυ για να απομακρύνετε το μακιγιάζ, τη λιπαρότητα και τους ρύπους, και συνεχίστε με προϊόντα που είναι σχεδιασμένα να αντιμετωπίζουν την ξηρότητα και την έλλειψη λάμψης. Σας προτείνω να αναζητήσετε το Ενεργό Συστατικό Κατά της Ρύπανσης (Anti-Pollution Active) που βρίσκεται σε διάφορα προϊόντα Optimals Age Revive και Even Out. Το συστατικό έχει δημιουργηθεί για να λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στην επιδερμίδα και να αντιμετωπίζει τις περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως η ρύπανση.
3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Δε θα πρέπει να σας εκπλήσσει όμως ο καπνός του τσιγάρου είναι τρομερά κακός για την επιδερμίδα σας. Και δε χρειάζεται να καπνίζετε για να επηρεαστείτε. Το παθητικό κάπνισμα κάνει εξίσου κακό! Όπως και όλες οι περιβαλλοντικές επιθέσεις, ο καπνός οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και περισσότερες ρυτίδες. Μπορεί επίσης να στερήσει την επιδερμίδα σας από τη λάμψη της και να την αφήσει θαμπή.
Η συμβουλή της Ειδικού: 
Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην καπνίζετε!
4. ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ 
Για να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές της θερμοκρασίας, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε σόμπες και κλιματιστικά για να έχουμε μια επιθυμητή θερμοκρασία. Δυστυχώς, αυτό επηρεάζει την επιδερμίδα μας αρνητικά. Ο θερμός αέρας μειώνει την υγρασία και ξεραίνει την επιδερμίδα. Το ίδιο ισχύει για τον κρύο αέρα που μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας και να την κάνει να ξεφλουδίσει.
Η συμβουλή της Ειδικού: 
Σας προτείνω να αποκτήσετε καλές συνήθειες στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Με το να ακολουθείτε μια απλή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας, πρωί και βράδυ, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ανάγκες όπως η έλλειψη υγρασίας και λάμψης και οι λεπτές γραμμές. Μια απλή – αλλά αποτελεσματική – ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας αποτελείται από καθαρισμό της επιδερμίδας και έπειτα τη χρήση μιας κρέμας ματιών για να χαρίσετε υγρασία σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή. Στη συνέχεια θα εφαρμόσετε ένα ενυδατικό Serum προσώπου και θα ολοκληρώσετε τη ρουτίνα με ένα ενυδατικό γαλάκτωμα ή μία κρέμα ημέρας/νύχτας.
 ΚΕΙΜΕΝΟ:  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ORIFLAME AND GETTY