Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ - Η VANESSA BEECROFT ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ SISLEY


Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ.
Η VANESSA BEECROFT ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ SISLEY.


Η νέα διαφημιστική καμπάνια Άνοιξη Καλοκαίρι 2017 φέρει την υπογραφή της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας.

Τα νέα από τη Sisley είναι παραπάνω από ενδιαφέροντα, αφού
η γνωστή εταιρεία προσκάλεσε την καλλιτέχνιδα Vanessa Beecroft να αναλάβει τη διαφημιστική εκστρατεία για την νέα συλλογή της, Άνοιξη Καλοκαίρι 2017, η οποία θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο. Η εκστρατεία έχει έντονα σημάδια του οπτικού και εννοιολογικού στυλ της Vanessa Beecroft, τη γεωμετρική της προσέγγιση, την εστίαση στο ανθρώπινο σώμα και την αισθητική της.


Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι για περισσότερα από είκοσι χρόνια η δουλειά της Beecroft περιελάμβανε ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική με τα έργα της να έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση και να έχουν εκτεθεί στα πιο φημισμένα ιδρύματα τέχνης, όπως στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και στην Μπιενάλε της Βενετίας.


Οι γυναίκες κατείχαν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στο έργο της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας που δημιουργεί στο Λος Άντζελες, και μία από τις κύριες εμπνεύσεις για την τέχνη της είναι οι φωτογραφίες των μοντέλων της ιταλικής Vogue

«Το πρώιμο έργο μου κινήθηκε μεταξύ της γνώσης μου για τη ζωγραφική, των γυναικών που έβλεπα στο δρόμο και των φωτογραφιών της ιταλικής Vogue. Τότε ήταν που άρχισα να χρησιμοποιώ τη μόδα, αλλά και να έρχομαι σε αντίθεση μαζί της, βεβηλώνοντας ορισμένες πτυχές της και τονίζοντας κάποιες άλλες».


«Ο λόγος που πρόσφατα αποφάσισα να συνεργαστώ με τη βιομηχανία της μόδας σε συγκεκριμένα projects είναι γιατί πιστεύω ότι μπορώ να πάω πέρα από την ίδια τη μόδα και να δημιουργήσω μια εικόνα με αναφορές στη γεωμετρία, τη ζωγραφική και τα χρώματα», εξηγεί η καλλιτέχνης. «Μου άρεσε η πρόκληση γιατί είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος από εκείνον που εγώ συνήθως εργάζομαι, και ήταν επίσης μια μορφή έρευνας».


Άνδρες και γυναίκες διαφορετικών εθνοτήτων και στυλ ενώνονται σ’ ένα στερεό, αδιαίρετο σχηματισμό.

Κάθε μία από τις έξι εικόνες της διαφημιστικής καμπάνιας παρουσιάζει έναν ορθογώνιο σχηματισμό με τριάντα πέντε μοντέλα, άντρες και γυναίκες, που ομαδοποιούνται για να σχηματίσουν τρεις διαφορετικές χρωματικές συνθέσεις. Αυτή η τεχνική, η οποία επανέρχεται στο έργο της, αντανακλά τον ενθουσιασμό της Beecroft για τη συναρμολόγηση και το σχηματισμό ομάδων, και αποτελεί τυπικό στοιχείο του στυλ της.



Μετά την συνεργασία με τους εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας, η συνεργασία με μία καλλιτέχνιδα διεθνούς φήμης είναι η απόδειξη της προσπάθειας της Sisley για να πειραματιστεί, να φτάσει στα άκρα και να εξερευνήσει νέες και πιο προκλητικές περιοχές. Είναι το ίδιο κίνητρο που φαίνεται να έπεισε την Beecroft ώστε να αποδεχθεί την πρόσκληση της Sisley. «Θα είμαι σε θέση να πετύχω την ένωση του αρσενικού με το θηλυκό, του μαύρου και του άσπρου, των πολλών χρωμάτων, του χάους και της τάξης; Η απάντηση είναι ναι.
 
BIOGRAPHY

Το έργο της VanessaBeecroftείναι διεθνώς αναγνωρισμένο από το 1993, και συχνά προκαλεί κοινωνικά σχόλια και κριτική.
Ευρύτερα γνωστή για την εννοιολογική απόδοση της τέχνης της, που συχνά παραπέμπει σε ιστορικές, πολιτικές ή κοινωνικές αναφορές στον τόπο που εκτίθενται τα έργα της, τα οποία γοητεύουν το κοινό και το προκαλούν να ζήσει μέσα στα γεγονότα και να δημιουργήσει τη δική του εφήμερη σύνθεση.
Σύμφωνα με τον Jeffrey Deitch, "η Vanessa Beecroft είναι μία από τις σπάνιες καλλιτέχνιδες που επινόησε ένα νέο τρόπο για να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης. Ενενήντα εννέα τοις εκατό των καλλιτεχνών που δημιουργεί έργα τέχνης πάνω στο έδαφος και είναι ήδη καταξιωμένοι, κάνουν μικρές καινοτομίες. Επίσης, ελάχιστοι καλλιτέχνες προσφέρουν μία νέα αντίληψη για το πώς δημιουργείται ένα έργο τέχνης και ελάχιστοι επεκτείνουν την αντίληψη και την αίσθησή μας για του τι είναι ένα έργο τέχνης. Η Vanessa Beecroft όμως μπορεί και το καταφέρνει αυτό."

  Επιλεγμένες Εκθέσεις: Vanessa Beecroft: Selected Polaroids 1993– 2016, Palazzo Reale, Milan, Italy (2016); VB 79, The New York Academy of Arts, NYC,USA (2016); VB 78 PAC Padiglioned’ArteContemporanea, Milan, Italy (2016); VB 77, Yeezy 3, Madison Square Garden, New York, USA (2016); Venice Biennial, Venice, Italy (2015); Expo 2015, Milan, Italy (2015); Art Basel, Miami, Florida, USA (2014); VB74, MAXXI National Museum of XXI Arts, Rome, Italy (2014); VB 73, Colony Club, New York, NY (2014); VB 72, Art Basel, Miami, Florida, USA (2013); VB 70, Galleria Lia Rumma, Milan, Italy (2011); VB 68, MMK, Frankfurt, Germany (2010); VB 66, MercatoIttico, Naples, Italy (2010); VB 65, PAC, Milan, Italy (2009); VB 62, Spasimo, Palermo, Italy (2008); VB 61, Pescheria di Rialto, Venice, Italy (2007); Gana Art Gallery, Seoul, Korea (2007); VB 59, The National Gallery, London, UK (2006); VB 55, NeueNationalgalerie, Berlin, Germany (2005); Kunsthalle Bielefeld, Bielefeld, Germany (2004); VB52, Castello di RivoliMuseod’ArteContemporanea, Turin, Italy (2003); VB 50, Bienal de São Paulo, São Paulo, Brazil (2002); VB 48, Palazzo Ducale, Genoa, Italy (2001); VB 47, Peggy Guggenheim Collection, Venice, Italy (2001); VB 35, Guggenheim Museum, New York, USA (1998); VB08, MoMa P.S.1, Long Island City, New York, USA (1994).

Επιλεγμένες Εκδόσεις: Vanessa Beecroft: Selected Polaroids 1993-2016 (ExhibitionCatalog, Palazzo Reale, 2016); Vanessa Beecroft, VB65 PAC, (Electa, 2009); VB62Spasimo, Palermo (Electa, 2009); Vanessa Beecroft Disegni e Pitture 1993–2007(Electa, 2007); Vanessa Beecroft: Photographs, Films, Drawings (HatjeCantz, 2004);Vanessa Beecroft Performances 1993–2003 (Skira, 2003); VB08–36 Vanessa BeecroftPerformances (HatjeCantz, 2000).

Για περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τη Sisley και την καμπάνια της...

#performanceart




 Fashion, Sisley