Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

11+1 Tips Για Την Σωστή Εφαρμογή Του Make-Up

Μικρά μυστικά και συμβουλές για τη σωστή εφαρμογή του make-up και, πάνω απ' όλα, για τη σωστή του επιλογή!
Θέλεις το πρόσωπό σου να δείχνει αψεγάδιαστο, από το πρωί μέχρι το βράδυ όμως... η πρόθεση δεν αρκεί! Τα tips και trics που ακολουθούν, θα σε βοηθήσουν να “στρώσεις” το make-up σου έτσι ώστε να αντέχει στο... χρόνο, αλλά και να βρεις αυτό που ταιριάζει στο δικό σου δέρμα και στυλ!
● Κατ' αρχάς, για να δεις τι σου “πάει”, δοκίμασε τις 3 πιο “κοντινές” σε σένα αποχρώσεις δίπλα στο σαγόνι σου. Η απόχρωση που είναι πιο “κοντά” στο χρώμα σου και “χάνεται” όταν την απλώνεις, είναι η ιδανική για την επιδερμίδα σου!
● Ποτέ μη χρησιμοποιείς το εσωτερικό του καρπού σου για να βρεις το “σωστό” χρώμα. Όπως ήδη διάβασες παραπάνω, να δοκιμάζεις πάντα το make-up πάνω στο σαγόνι σου, λαμβάνοντας οπωσδήποτε υπόψη και την περιοχή του λαιμού. Πολλές φορές, πρόσωπο και λαιμός διαφέρουν σε απόχρωση, οπότε, το make-up θα πρέπει νασου εξασφαλίζει ένα αρμονικό, όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
● Όταν διαλέγεις make-up να αποφεύγεις τις ροζ αποχρώσεις. Οι λίγο “κιτρινωπές” κολακεύουν τις περισσότερες γυναίκες κι ιδιαίτερα τις Ελληνίδες που είναι μεσογειακές.
● Δοκίμασε να φτιάξεις τη δική σου BB cream αναμειγνύοντας λίγο foundation με μία ενυδατική κρέμα με Spf, για πιο ελαφριά κάλυψη. Να θυμάσαι ότι το foundation σου πρέπει να το “αλλάζεις” ανάλογα με τη σεζόν, όπως κάνεις και με την γκαρνταρόμπα σου. Το χειμώνα είμαστε συνήθως πιο “ανοιχτές”, ενώ το καλοκαίρι θέλουμε πιο σκούρες αποχρώσεις, επειδή μαυρίζουμε.
● Έχεις λιπαρό δέρμα; Προτίμησε oil free φόρμουλες στο foundation σου και μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς και τα χαρτάκια κατά της λιπαρότητας. Μην υπερβάλλεις με την πούδρα, γιατί το αποτέλεσμα θα δείχνει “βαρύ” και μπορεί να σε οδηγήσει σε... περιπέτεια: να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος! Αντίθετα, άπλωσε μια λεπτή στρώση διάφανης πούδρας πριν εφαρμόσεις το foundation και θα δεις έτσι ότι το δέρμα σου θα αργήσει να “βγάλει” λιπαρότητα και ότι το μακιγιάζ σου θα διαρκέσει πολύ!
● Έχεις πολλές λεπτές γραμμές στο πρόσωπό σου ή είσαι 40+; Τότε προτίμησε υγρό foundation και ελάχιστη πούδρα, που θα την απλώσεις όπως περιγράψαμε προηγουμένως.
● Σε κάθε περίπτωση, να εφαρμόζεις το foundation και να ολοκληρώνεις το μακιγιάζ σου πάντα “κάτω” από φυσικό φωτισμό, ώστε να αποφεύγεις τις υπερβολές και τα λάθη. Και ποτέ να μην ξεχνάς να “σβήνεις” το make-up απαλά και στο λαιμό!
● Αν δεν είσαι... fan του make-up, χρησιμοποίησε concealer μόνο στα σημεία που θέλεις να διορθώσεις, επιλέγοντας την πιο “κοντινή” απόχρωση στο δέρμα σου. Λίγο concealer ή λίγο foundation μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική βάση πριν την εφαρμογή των σκιών στα μάτια ή ακόμη και πριν την εφαρμογή του κραγιόν.
● Ψέκασε το πρόσωπό σου με νερό και ταμπονάρισέ το με ένα σφουγγαράκι αν νοιώθεις το δέρμα σου ξηρό μετά την εφαρμογή του foundation. Κι αν μετά από καμιά ώρα από την εφαρμογή είτε του foundation είτε του concealer, δεις να σχηματίζονται μικρές γραμμές γύρω από τα μάτιά σου, απλά ταμπονάρισε ελάχιστη κρέμα ματιών με το δάκτυλο και άφησέ τη να στεγνώσει.
● Πάντα σε ό,τι αφορά την περιοχή των ματιών, να θυμάσαι ότι τo concealer, σε σχέση με το foundation, πρέπει να είναι μόλις ένα τόνο πιο ανοιχτό! Πολλές γυναίκες νομίζουν λανθασμένα πως όσο πιο ανοιχτή είναι η απόχρωση του concealer τόσο περισσότερο θα “ανοίξουν” και οι μαύροι κύκλοι ·το αποτέλεσμα είναι μάλλον... τρορμακτικό!
● Να θυμάσαι, επίσης, πως δεν υπάρχει “σωστός” ή “λάθος” τρόπος για να εφαρμόσεις το make-up. Δάχτυλα, σφουγγαράκι, πινέλο... τι απ' όλα σε βολεύει περισσότερο; Αρκεί να είναι καθαρά!
● Και κάτι τελευταίο: θες να βγεις πολύ όμορφη στη φωτογραφία; Χρησιμοποίησε 1-1/2 πιο σκούρα απόχρωση make-up!
Γράφτηκε από τη Δώρα Ρουμελιώτη ( www.morethanawoman.gr)
Beauty