Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

"Άρωμα Ζακύνθου", από την αρωματοποιία Ραζή

Προσωπικά...

Η Ζάκυνθος είχε μείνει στη ψυχή μου από τότε που είχα πάει πολύ μικρή σε  ηλικία, είναι η αλήθεια, αλλά ωστόσο αρκετά "μεγάλη" για να μου μείνουν τα πάντα αλησμόνητα.
Από τότε ακόμα, όλα μου φάνταζαν όμορφα, πανέμορφα, μαγευτικά, μια εντύπωση που αναγεννιόταν κάθε φορά που με οποιαδήποτε αφορμή, "ξαναντάμωνα" τη Ζάκυνθο, που το "άρωμά" της έψαχνα από τότε, παντού.
Σε μια φωτογραφία από κάποια παραλία της, σε ένα "τσούγκρισμα" αν τύχαινε να απολαύσω κάποιο από τα περίφημα κρασιά της που κάποιος φίλος είχε φροντίσει να φέρει από εκεί, το "άρωμά" της που έψαχνα με όποια αφορμή μου δινόταν.
Με αυτόν τον τρόπο, η Ζάκυνθος με συντρόφευε πάντα, χωρίς η γοητεία της να ξεθυμαίνει ποτέ.
Πρόσφατα, κάτι που με έκανε να αισθανθώ τελικά την ανεπανάληπτη γοητεία της και να "νοιώσω" την ανάσα της και αυτούσιο το θεσπέσιο "άρωμά" της,  ήταν μέσα από τρία μοναδικά αρώματα που είχα την ευτυχία να δοκιμάσω: το Ζante, το Jasmine και το Sambac (μπουγαρίνι), μοναδικά αρωματοποιήματα του Οίκου Ραζή (Razi Aroma Mediterraneo). 
Το Zante, το νέο δημιούργημα της Razi Aroma Mediterraneo, αναδύεται μέσα σε από ένα κομψό, αληθινά, μπουκάλι, αποπνέει τη σαγήνη και το άρωμα των Επτανήσων, και απελευθερώνει δροσιά, φρεσκάδα μαζί με τις ευωδιές που αναδύουν νότες μπουκέτου από γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς και τριαντάφυλλο.
 "Ξεκινά με ένα ζωηρό φρουτώδες κύμα σαν δροσερή καλοκαιρινή αύρα και μεταβάλλεται σταδιακά σε πέταλα λευκών λουλουδιών", όπως διάβασα στο σχετικό δελτίο τύπου και ένοιωσα η ίδια μόλις το δοκίμασα.
Razi Aroma Mediterraneo, Zante
Το jasmine είναι το "σημείο συνάντησης" πέντε αισθησιακών  θα λέγαμε λουλουδιών, αφού, τα πλούσια αρώματα της ανθισμένης γαρδένιας και του υάκινθου, ανοίγουν με πάθος τον δρόμο για να κυριαρχήσει το αγαπημένο γιασεμί. Η ρετρό κομψότητα της σύνθεσης ανυψώνεται με νότες ανθών πορτοκαλιάς και ροδάκινου
Razi Aroma Mediterraneo, Jasmine

Το sambac-μπουγαρίνι, τέλος, διακρίνεται για τις απαλές, μεταξένιες νότες μπουγαρινιού σε συνδυασμό με αστραφτερό περγαμόντο και διακριτικό μανταρίνι, που μετατρέπονται σε μια οικεία αγαπημένη αίσθηση, αφήνοντας στο τέλος την αγνή απαλότητα της πούδρας. 
Razi Aroma Mediterraneo, Sambac- Μπουγαρίνι
Η αρωματοποιία Ραζή, έχει ήδη μια μακρά ιστορία στον χώρο της, αφού δημιουργεί ποιοτικά από το 1963. 
Άν η Ζάκυνθος μοσχοβολά Μεσόγειο, ολάνθιστους κήπους και χρυσές αμμουδιές, η Razi Aroma Mediterraneo είναι ο οίκος των αρωμάτων της, μία οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργεί αξέχαστα αρώματα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή φύση του Ιονίου και τα λουλούδια του νησιού.

Αρωματοποιΐα Ραζή, Μια ευωδιαστή ιστορία αγάπης "βγαλμένη από βιβλίο"

Στις αρχές της δεκαετίας του '60, ανθίζει στη Ζάκυνθο μία ιστορία αγάπης που έμελλε να αλλάξει την αρωματοποιητική παράδοση του νησιού. Μια νέα γυναίκα καταφθάνει από τον Πειραιά, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Φαρμακοποιών. Με ένα αναγνωρισμένο πτυχίο αισθητικής στο βιογραφικό της, αμέτρητα μυστικά ομορφιάς στη βαλίτσα της κι ένα μεσογειακό ταμπεραμέντο που εμπνέει ζακυνθινές καντάδες, η Άντζελα γοητεύει τον μελλοντικό της σύζυγο και Χάρη Ραζή και γοητεύεται από τον τόπο, τους ανθρώπους και τον φυσικό πλούτο του. "Ο κήπος μέσα στη θάλασσα" γίνεται η πατρίδα της και η οικιακή αρωματοποιητική παράδοση της Ζακύνθου, το νέο της μεράκι. Σε λίγους μήνες συνθέτει την πρώτη της "Κολώνια Ζακύνθου" και λίγο αργότερα μαζί με τον άντρα της εμπνέονται, δημιουργούν και εμφιαλώνουν το άρωμα "Μπουγαρίνι". 
"Το Φιόρο του Λεβάντε" αποκτά επισήμως την πρώτη του Αρωματοποιία και το όνομα Ραζή γίνεται συνώνυμο μιας μοναδικής παράδοσης που μετρά αιώνες. Δεν υπάρχει επισκέπτης της Ζακύνθου που να μη βάλει στις αποσκευές του ένα από τα αρώματα Ραζή, πριν πάρει το δρόμο του γυρισμού. 
Μισό αιώνα αργότερα, η Αρωματοποιία Ραζή, συνεχίζοντας την πορεία της σαν Razi Aroma Mediterraneo, προτείνει τις μοναδικές δημιουργίες της με την έμπνευση που αντλεί από την ομορφιά του Ιονίου και τις τάσεις της νέας εποχής και η ιστορία αγάπης συνεχίζεται...!
Με αρώματα που αν τα δοκιμάσετε, θα τα αγαπήσετε.
Εμένα πάντως, μέσα από θαλάσσιους δρόμους, αέρα και ήλιο νοτισμένους με αύρα ελληνικών νησιών, με ταξίδεψαν αιθέρια, κάνοντάς με να τα αγαπήσω.
Η Razi Aroma Mediterraneo συμβάλλει καθοριστικά, για περισσότερο από πενήντα χρόνια, στην αρωματοποιητική ταυτότητα της Ζακύνθου. Τα προϊόντα της είναι συνώνυμα με την ομορφιά και τα λουλούδια του νησιού και έχουν φανατικούς φίλους σε όλη την Ελλάδα.

Φιλοδοξία της Razi Aroma Mediterraneo είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερο, εντός και εκτός συνόρων, την καλή φήμη του νησιού και παράλληλα να διευρύνει τη γκάμα των αρωμάτων της, αξιοποιώντας τα μοναδικά βότανα και άνθη που ευδοκιμούν στον τόπο.

Σήμερα, η Razi Aroma Mediterraneo επαναλανσάρει τη vintage σειρά που έκανε διάσημη τη Ζάκυνθο για τα αρώματά της και επίσης προτείνει τη νέα της δημιουργία “Zante”
Τα μπουκάλια της κυκλοφορούν σε επιλεγμένα τουριστικά καταστήματα σε όλο το νησί.