Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Solgar, Κόκκινο Παντζάρι και Αντιγήρανση, ένα "θεϊκό" συμπλήρωμα διατροφής!

Beetroot Extract της Solgar
Εκχύλισμα από παντζάρι...Το κόκκινο μυστικό της αντιγήρανσης!!!
Οι πρώτες αναφορές για το παντζάρι και τις θεραπευτικές του ιδιότητες χάνονται στο πέρασμα των χρόνων, ξεκινώντας από το χώρο του μύθου. Στη μυθολογία, η θεά Αφροδίτη λέγεται ότι έτρωγε ρίζα παντζαριού για να διατηρήσει την ομορφιά της, ενώ ένα  παντζάρι προσφέρθηκε στον Απόλλωνα στο ναό των Δελφών και τότε  θεωρήθηκε από το μαντείο ότι αξίζει το βάρος του σε ασήμι! 
Στα αρχαία χρόνια, το παντζάρι ήταν ευρέως γνωστό περισσότερο ως ιατρικό βοήθημα παρά σαν φαγητό προς κατανάλωση,  ενώ καταγεγραμμένες μαρτυρίες που φανερώνουν την καλλιέργειά του φτάνουν τα 4.000 έτη πριν. 
Χρησιμοποιήθηκε για να θεραπεύσει μια σειρά από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων του πυρετού, της δυσκοιλιότητας καθώς και για την επούλωση των πληγών και  διάφορων προβλημάτων του δέρματος.
Ο  Ιπποκράτης (460-377 Π.Χ.),αποκαλούμενος   και ως «πατέρας της ιατρικής,» υιοθέτησε τη χρήση των φύλλων παντζαριού για να επουλώνει τις πληγές.  Στα Ρωμαϊκά χρόνια, ο χυμός του παντζαριού απέκτησε μια επιπλέον ιδιότητα καθώς το θεωρούσαν ως ένα αποτελεσματικό αφροδισιακό. 
Η επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτή την  πεποίθηση είναι ότι η ρίζα του παντζαριού είναι πλούσια σε ορυκτό βόριο, το οποίο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγή των ορμονών στο σώμα μας. Τα παντζάρια συνέχισαν να κατέχουν σημαντική θέση και κατά την περίοδο της αναγέννησης (14ος-16ος αιώνας)  όπου και χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση ασθενειών σχετικά με την πέψη και το αίμα. 
Στη σύγχρονη εποχή,  και σύμφωνα με  έρευνες, ο βολβός του παντζαριού είναι γνωστός για την αντιοξειδωτική, αντιγηραντική  και αντιφλεγμονώδη δράση του ενώ παράλληλα προάγει την αποτοξίνωση του ήπατος, της χολής και των νεφρών. Οι βιταμίνες και το σίδηρο που παρέχει βοηθούν στην ομαλή παραγωγή του αίματος ενώ οι άφθονες ίνες του συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τέλος, το παντζάρι προάγει τη σεξουαλική διάθεση και ικανότητα ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα, συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
 Όλα τα θετικά οφέλη του παντζαριού μπαίνουν τώρα στη καθημερινή διατροφή σας με μια μόνο κάψουλα Beetroot Extract της Solgar, τη νέα σούπερ τροφή από συμπυκνωμένο εκχύλισμα ρίζας  παντζαριού.

Εισάγεται συσκευασμένο από τις ΗΠΑ.
Διανέμεται από την ΙSO-PLUS A.E.
τηλ: 210 9579 707, fax: 210 9572 16